Blogg
16 april 2014 08:10

Landa, nej vi flyger

Det känns lite grann som om man mellanlandat hemma. Hela tiden på väg någonstans. Vad hände? Säsongen började. Just det, det var då det vanliga träningsschemat inte höll längre.

Hur ska man hinna allt? Träningar, hästar att rida, tävlingar att planera, hästägare att informera. Fullt i stallet, det är ju bra. Tur att vi haft extra hjälp av Annika ett tag.

Jag och Challe tog en tur till Irland i början av veckan, för att leta efter en snäll och rolig häst till henne. Vi hittade den perfekta hästen verkar det som, hon till och med vågade galoppera på ett öppet fält med honom. Nu är han snart på väg hit. Provade även ett par hästar med en annan elev, som dock inte bestämt sig riktigt ännu.

Väl hemma började uppladdningen inför vår första svenska, fast internationella fälttävlan i Tågarp. Vi hade 6 hästar till start med 4 olika ryttare, så logistiken skulle funka, en unghäst som inte kan stå själv, en försäljningshäst som skulle åka med hem efter tävlingen. Allt funkade kanon, och hästarna gick bra.

Bernie blev 4a i CIC**, bara han och vinnande Anna Nilsson med Luron inom tiden. Hoppade helt fantastiskt, han hade nog tagit ett snack med Greyman i lastbilen. Grey debuterade och flög som en fågel runt både hoppning och terräng i CIC* och har redan i första starten säkrat ett kval till unghäst-VM. Vore ju kul om det höll hela vägen! Sloppy avslutade helgen med en bra runda i lätt klass. Jag var litet trött efter en tuff vecka och höll på att rida fel för många gånger i dressyren. Sylvia höll nog på att få ett anfall när jag i sista sekunden rättade den tredje felridningen. Snällt av henne att inte blåsa ut mig… Puh

Ny vecka, många som vill träna och flera kunder inbokade. Lite lugnare helg med tävling över två dagar, dock två tävlingar på söndag som ska hinnas med (blir så ibland när man har hästar i flera grenar). Nästa vecka väntar årets första 3* tävling , i Sopot, Polen så Bernie ska mest återhämta sig och trimma litet extra på dressyren.

 I morgon ska vi ha filminspelning med Horse & Country, som kommer och gör hemma-hos reportage, sen ska vi filma terrängträning på Eketorp.  Bäst att sova nu så man inte har påsar under ögonen i morgon.

Ciao Anna

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden