Blogg
29 september 2014 11:16

Back in business

Första inomhustävlingen avklarad, alltid fint i Helsingborg, men även litet trist att flytta in för vintern liksom. Som tur är har vi ett stort fälttävlansevent kvar, unghäst-VM i Le Lion d’Angers om tre veckor!

Greyman fick sista platsen för 6-åringarna. Han har ju inte slitit ut sig i år, då han missat en del på grund av sårskador. Nu får han försöka leva upp till sin helsysters bedrifter, hon var tvåa i Lanaken i 5-årsfinalen med Angelica!  Fast först ska han vara med på Flyinge nu i veckan i hoppchampionatet.

Idag ramlade första hindrets bakbom ner, han tittade litet ut genom insläppet som var precis bakom hindret. Slappnade av efter hand och kändes fin och lättriden. Bluppan var tillbaka i slag, 4:a i 1,25 och snabb med en bom ner när matte svängde litet för tidigt i luften, i 1,35.  Bäst var att hon kändes som vanligt igen efter en liten svacka.

Blir ett kort inlägg idag, känner att antalet sömntimmar behöver bättras på, har blivit många sena kvällar nu när höstens träningar dragit igång och många försäljningar ska genomföras. Timmarna räcker inte riktigt till. Jag anmäler sällan första klassen, eftersom jag är så morgontrött, men i morse hade jag en häst kvar att klippa, så det blev tidigt ändå. Så det blev ingen lovikavante på tävlingen. För och nackdelar med lösdrift. Nu har då de två första fått täcke på sig för första gången sen i februari.

Vi har invigt nya lösdriften idag också, Lovely och årets föl Derby (e Gustav) har flyttat in. Våra pensionärer Snacke och Missan, 23 och 26 år, kom hem från betet i helgen, men eftersom vi inte hade hunnit fixa alla staket inför vintern så fick de gå på vallen några dagar ihop med grannens ungdjur.  Snacke gillar att bossa runt dem lite och visa Missan att ALLA lyder honom. Utom jag då, vilket vi fortfarande har diskussioner om, ungefär som ett gammalt gift par. Jag skäller lite och han puttar omkull mig med sitt huvud. Så har det hållt på nu i 23 år… ja ja det lär inte ändras nu.

Som tur är så är de andra desto mindre bråkiga, så jag kan leva med det. Sensommaren håller i sig, njuter av varje dag utan värmesulor.
/Anna

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden