Blogg
31 mars 2015 07:50

Tävlingsresan med kaos

Min, sen länge planerade tävlings/semesterresa till Italien började minst sagt med kaos. Clara, som skulle med, kunde inte hitta sitt pass när vi skulle börja packa.

Söndag, normalt endast Sturup som gör akuta pass. Deras maskkn hade pajat dagen innan, närmast var då Landvetter, vilket inte hade hunnits med. Rockad, Sabrina fick åka istället, som tur var gick det att byta biljetten, lite billigare än en ny. Resan gick smidigt och både vi och hästar kom till Arezzo fräscha. Första veckan fick hästarna hoppa in sig lite på de olika fina banorna. De fick varsin placering utan att vi satsade jättehårt. Greyman var 11:a och Bluppan 5:a i en 130 med 22 språng. På måndagen vecka två vaknade jag och kunde inte stödja på vänsterbenet. Hade vridit det på nåt mystiskt sätt. Fick hjälp av Pelle och Lisa med att promenera med hästar och låna en cykel. Sabrina hade precis hoppat på tåget till flygplatsen och jag var själv.

Visste ju inte hur knäet skulle vara så jag bytte bort 7-års-klasserna, dom skulle börja redan tisdag, så första start blev torsdag istället. Då hade allt rättat till sig och jag kunde rida. Grey fortsatte vara placerad, Bluppan försökte jag vinna med och hade ett ner istället. Derbyt var roligast, blev 4:a efter en miss på sista hindret. Fick lite skäll av Sylve eftersom jag kunde vunnit. Bästa hejarklacken hade jag i alla fall, på hela veckan! Grey gjorde en bra runda i 130 sista dagen. Nöjda och glada satte jag och Marie, som kommit ner på fredagen, igång att packa. När jag löste ut oss blev det lite stressigt då de skulle komma med en traktorvagn och flytta packning till parkeringen. Marie for iväg och jag lovade skynda.

Ingen traktor kom så till slut släpades allt upp med skottkärra och iväg ett par timmar sena för att hinna till Ravenna i dagsljus. Båra koordinater visade sig inte stämma, så efter en visit på fel sida stan pä en stinkande kogård var det definitivt mörkt. Vi hann sova 3 timmar innan det var dags för avfärd mot flygplats, jag skulle åka hem och jobba i tvä dagar medan Marie och hästarna tog det lite lugnt. Inget internet, sä fick inte fram en adress, men GPS:en tog Bologna Airport. Visade sig att den skickade oss åt pipan fel och jag missade mitt plan. Först hade vi precis upptäckt att de i stressen på kontoret glömt ge mig hästpassen, så det skulle styras upp också med budbil. Det fixade Camilla dom tur var, så vi hoppas på att de dyker upp.

Ja, som tur var gick min biljett att boka om, men det betydde ungefär 12 timmar pä olika flygplatser, så om Münchens levererat uppkoppling nu så kommer bloggen via Facebook till webredaktören. Alldeles för svajigt för att få iväg ett mail. Och nu ska två dagars träning tryckas ihop på en dag, så ja man undrar hur många saker som kan gå fel pä samma dag, men också att det mesta löser sig. Som jag brukar säga problem betyder ”före lösningen” Jobbar lite till på lösningen och hoppas att jag är hemma innan midnatt. Vi hörs snart igen!

/Anna

Ps. Väl hemma efter ca 20 timmars jagande på olika flygplatser, sätter jag mig och ska betala räkningar. Upptäcker då att jag glömt bankdosan i Italien. En väldigt dålig dag helt enkelt, eller dygn. Får trösta mig med att tjejerna här hemma var iväg med fyra hästar på årets första svenska terrängtävling, alla var felfria , och en blågul rosett kammades hem av Jollys Flipp Flopp med Sabrina. De ska tävla i Tågarp med ungefär det dubbla antalet helgen som kommer , då jag lyxar och bara rider två, sista helgen i Italien. Arrividerci

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden