Blogg
13 april 2015 11:41

Äntligen vår!

Först, när jag läste igenom min förra blogg, konstaterade jag att skriva på mobilen utan läsbrillor var ingen bra idé. Jag som HATAR stavfel och andra felglosor. Inte många rätt där, men antar att budskapet gick fram ändå. Resan fortsatte sen i ungefär samma stil som den började.

Efter att ha missat planet hem på måndagen, blev mitt första flyg försenat, och jag fick springa (eller vad man ska kalla det) till anslutningen. Kom med i alla fall. Marie hade hittat tillbaka till flygplatsen för att hämta mig. Så långt allt bra.

Red hästarna, som kändes super. Två veckors hopptävlingar hade inte satt några negativa spår varken i kroppen, eller på dressyrsidan. Lösgjorda och motiverade. På kvällen drog vi in till Ravenna för en middag på stan. Lyckades fickparkera lastbilen. Sen, när vi skulle hem, då hade nån liten Fiat trängt upp sig på ena sidan, så det fanns typ ingen plats att vända på. Efter många backningar kom vi äntligen ut, och insåg att det bara fanns en väg ut från parkeringen. Nedför en ganska hög gatukant. Där hoppade avgasröret loss. Grimskaft fick tjänstgöra som upphängning tills vi kom hem, och det hann inte brinna upp som tur var.

Tävlingen gick fint, båda bra i dressyren, 67 resp 68 procent, terrängen såg perfekt ut, förutom några vattenhålor man skulle passera. Tyvärr regnade det på terrängdagen, så underlaget blev mycket sämre. Vi höll vår plan, red på tiden, förutom i vattenhålorna. Bluppan tappade sin tredjeplats, men gjorde en bra runda i CIC, och Greyman minst lika bra i CCI. De avslutade med superrundor i hoppningen, och Bluppan hoppade upp sig till en placering, medan Grey blev 12:a,  och säkrade ett kval.

När vi sen skulle göra oss klara för avfärd hade vi inte lyckats samla tillräckligt med ståltråd för att fästa avgasröret, så en hingstkedja inhandlades. När vi precis skulle börja mecka fick vi äntligen tag i två snälla italienare, som glatt la sig i leran , fixade fram flera meter ståltråd, och vips så satt det på plats! Glada i hågen satte vi GPS:en på Rostock, och började köra på kvällen. Allt bra, det snöade litet i Brenner-passet, för övrigt lugnt. Min telefon la av på morgonkvisten, men jag tänkte att det går väl att klara sig hem på facebook, om någon behöver kontaktas. Vi stannade i Neumarkt, och blev bjudna på påskbrunch av en gammal fälttävlansvänninna, Carola Bierlein.

Hörde att det kunde vara fullt på färjorna så här efter påsk, vi skulle ju åka mitt i natten dock, men tänkte ändå att det kanske är smart att boka färjan. Javisst, det gick ju bra fram tills att man skulle verifiera med bank-ID… var har man den? I mobilen såklart. Så, för att inte riskera att bli stående, valde vi en omväg på 15-20 mil, via Puttgarden istället. Hästarna mådde bra och fick gå i hage hela dagen utanför Nürnberg, så de tog ingen skada.
Nu, tänkte man, måste det ju vara slut på strul. Och yippie, det var det också.  I ett par dagar. Hade några träningar, sov ikapp litet, sen skulle ju alla de där fakturorna betalas, som inte blev gjorda när jag var hemma. Då kraschar bankdosan. Dubbelsuck. Blir ett besök på banken.

Tjejerna hade startat tio hästar i påskhelgen, alla felfria , utom en enda ponny, som var litet vår-ringrostig och fick ett stopp på första hindret i terrängen. Riktigt bra jobbat. Jag hade inte anmält några av mina helgen som kom, så det var bara tre som behövde gå andra helgen i Tågarp, två som skulle debutera i 100 , och ponnyn som behövde en extra runda. Vi hann med att vara hinderdomare i den 2* klassen på lördagen. På kvällen fick jag tvinga tjejerna att låta bli att rida de två sista hästarna (som inte skulle starta) till förmån för middag till alla inklusive Yohanna, ny praktikant.  Iväg tidigt på söndagen med de tre. Hästarna skötte sig perfekt, Hampe blev placerad som fyra, och Jacson också felfri. Ponnyn, som tog sig över första hindret och några till, vinglade till när hon kom ut på ett öppet fält, vilket resulterade i en väldigt snygg avsittning för Sabrina, som givetvis var jättearg. I det stora hela, ganska bra ändå.

Mina unghästar har kommit igång igen, och förbereds nu för start, 4-åringen nästa helg i en ny, specialklass för 4-åringar (U90) och sen ska 5-åringen få åka till Danmark helgen efter för att debutera i 80. Det är ett lättare program, utan mellangångarter, och eftersom han haft en bäckenfraktur vill jag att han ska börja väldigt enkelt.
Bara att konstatera att trots allt gick ju alla tävlingarna bra, och inget av strulet påverkade hästar eller tävling. Kunde varit värre. Våren har också kommit till Skåne, så nu kan det bara bli bättre. Om nån orkat läsa så här långt så kan ni ju även titta in i bildbomben här ovan.

Ses snart i vårsolen!

/Anna

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden