Blogg
14 maj 2015 13:24

”En fantastisk utmaning”

Nytt jobb, landslagstränare för Finland! Det blev klart idag, och det känns som en fantastisk utmaning. Det är inte lätt att bo i norra Skandinavien, med en säsong från Maj till Augusti, och tävla mot syd-europeer, som i princip tävlar året runt.

Vi tycker att vi har det kallt i Sverige. Jag har haft träningar i norra Finland tre vintrar i rad, och de dyker upp i januari (ni vill inte veta hur kallt det är där då) med rånarluvan på, och det är INGEN som klagar på att de fryser… Vet inte vilket virke de är av, men all respekt till dem!

Så nu, när vi alla kollar in alla föl-bilder, eller själva väntar föl, då har de precis klivit ur snödrivan. Jag hoppas att vi tillsammans kan hitta nya vägar för dem att utveckla sin sport. Vi har just nu flera finska elever här hos oss för träning och tävling. Vi har gjort några starter, och ser fram emot tävlingar både här och bl a i Danmark de närmaste veckorna.

Själv har jag startat Klöver igen, i en vanlig 90-klass. Hon var helt fantastisk, som en maskin, felfri hoppning och terräng gav en 4e plats bland alla äldre hästar. Hade dock missat att regga henne i ASVH, så vi får upprepa prestationen om vi ska vara med i championnatet, men det känns inte som ett problem. (den där saknade sekreteraren igen …) Nu närmast start på Eketorp med henne, Isse, och Arial. Greyman går CIC* också.

Alla yngre och äldre hästar släppta på bete, sååå himla skönt, bara fem hästar hemma. Rena semestern. Avelsstoet Lovely, som jag funderade på att sälja pga platsbrist, kom in och blev kollad. Samma dag blev hon seminerad med Colmander (en helt outstanding hingst e Colman-Contender) och hade släppt ägget på nästa koll. Kan man ha sån tur? Visar sig om drygt en vecka…

Har även betäckt ett fullblodssto med jättebra hoppstam, på Irland, med Kanaan. Blir spännande.

Nu närmast nedkommande är då Cherry Anne (e Looping) med Etalon Lux N, som borde ha nu i helgen, men verkar sen. Dessutom Clovers syster e Clover Brigade (samma som Klöver) med Ringfort Cruise ( Cruising-Nimmerdor) på Irland.

Ja, det blir många järn i elden, som Lotta (Franzén) skrev, men jag fortsätter hoppas på att de håller varandra varma..

God Kristiflygarehelg alla!

Anna

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden