Blogg
13 augusti 2015 07:49

Semesterväder och Ribban-pepp

Känner att det duggar tätt nu i ridsportvärlden, bloggandet hamnar mitt i alla möjliga EM, först ponny, som gick så bra för fälttävlanslaget. Himla kul, på hemmaplan och allt! Själva laddar vi nu för start på samma tävlingsplats, Ribban alltså.

Ribban har nu i dagarna kört internationell dressyrtävling och vår ”granne” Tove Melin plockade hem placeringar där, och flera andra svenskar. Roligt att Malmö satsar så stort. Vi ser fram emot helgen, jag startar Greyman i 1* och Betina Beakley i 2*. Paju, som jobbar hos oss över sommaren startar även hon i den 1* klassen.

Vi har intensivtränat vatten med Greyman, som blev litet skrämd av ett algtäckt vatten i Köpenhamn, och det har hittills verkat fungera stabilt, hann vann 1* i Boxholm i helgen som gick. Vi har både tränat att hoppa i vatten, men även en del träning i en sjö, för att få förtroende igen för vatten i sig. I Boxholm är båda vattenhindren rinnande, en å, så det kändes som att den träningen verkligen hade hjälpt.

Bonmahon Blue Blonde, e Master Blue. Foto: Patrik Lundgren

Med Betina har jag mest jobbat på marken, med dressyren. Vi tog en tur till Tofta när Conrad (Schumacher) var på besök, och det var lika givande som vanligt. Han är en så smart tränare, som ser exakt vad som behövs, utan för stora åthävor. Tillsammans med Helena har vi en långsiktig plan på att få Betina riktigt fin, som vi tror att hon kan bli. Vi har även hunnit med en hopptävling där hon gick riktigt bra och knep en 5e plats i 130, utan full satsning, men hon var väldigt säker, så det känns riktigt lovande.

Vi har stallet fullt med fina hästar till försäljning, några coola irländare som bara gör jobbet så lätt. Ett par fina svenska också, så vi har roligt, och några startade i Öved och gick bra. Nästa uppgift för dem blir comebackande Vinslöv, som kör en 90-klass nästa helg. Extra kul när nygamla arrangörer poppar upp igen.  Vi har 7-8 hästar som ska starta där.

4-åringen Flip One,  e Feuerspiel. Foto: Viktoria Johansson

Hemma från betet är även min andra 4-åring, och 5-åringen är även han i fullt jobb igen. Ser ut som en späckad höst med växlande stora och små tävlingar för mig. Clover har kommit igång litet mer, och även honom  hoppas jag kunna ta ut och starta under hösten. Han ska få en chockvågsbehandling till, sen vet vi litet mera.

Just nu går ju EM för hoppning och dressyr i Aachen, samtidigt som fälttävlan har en 3* tävling där. (plus YR EM i hoppning och JEM i fälttävlan på andra platser) Känns ju aningen märkligt att man inte har Senior-EM för alla grenarna, när man har en så perfekt tävlingsplats som de har i Aachen. Den organisationen går inte av för hackor, man tror att hela grejen är en utopi när man har upplevt den. Streckkoder läses för luncher mm, helt otroligt…  Hoppas det går bra för alla, både OS-kval står på spel, för dressyren och fälttävlan, och även en del medaljer såklart.

Paju har kommit in på veterinärutbildning i Helsingfors, hon kommer att bli saknad, liksom Clara, hon har sålt sina båda hästar och drar iväg till Australien över vintern för kombinerat nöje och jobb där. Vi får en ny elev nu i augusti, Jacob från Kalmar, så vi hoppas att han kommer att trivas. Sabrina ska köra igång egen verksamhet, så ni som har ponnyer och små hästar som ni vill ha utbildade och sålda, kan jag rekommendera att kontakta henne.

Eftersom jag ska ta över de finska lagen i fälttävlan efter Piia (en utmaning bara det) så kommer jag att skära ner litet på min verksamhet, men fortsätta i mindre skala, tillsammans med Sabrina. Har även fått fler förfrågningar om träningar här hemma, så det verkar som att träningstrenden är stigande, vilket ju är positivt.

Vi tränar vidare själva, och har ett fantastiskt samarbete med familjen Melin på Henriksdal, som ger oss ett komplement till vardagsträningen hemma, på sina fina banor. Bättre förutsättningar kan man inte ha.

Vädret har ju varit helt underbart nu på sensommaren, även om man tycker litet synd om alla som har semester i juli, så brukar det jämna ut sig sen på vintern när de sitter på kontoret och vi pulsar runt i snödrivan alternativt leran. Så jag tycker vi är värda solen, så det så!

So long Anna

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden