Blogg
1 december 2015 09:45

Både tävling och gala

På grund av datorhaveri så har det dröjt lite sen förra inlägget. Jag har hunnit med både hopptävling och en galakväll.

Det var vår första tävling sen fallet jag hade i mars och det var riktigt roligt. Vi hade lite otur med vädret då det regnade hela dagen, men han var så glad att få hoppa igen att jag tror inte han brydde sig nämnvärt. Det var 45 startande i min klass men vi red tidigt i klassen och tyvärr hade vi ett ner så det blev ingen omhoppning, men det gjorde att vi var hemma tidigt och kunde få mer gjort hemma på gården än planerat.

Som vanligt var det lite kaosartat, som det oftast är på hopptävling här men jag har börjar vänja mig och det kändes ganska normalt. Mitt absolut största problem när jag rider är att jag har en viss förmåga att sitta och smyghålla i honom hela tiden. Jag tänker inte ens på det, men jag ser det på film och om där finns speglar. MEN i fredags var jag faktiskt duktig och lät honom vara ifred och han var så duktig. En sak som är säker är att han älskar att hoppa.

Dom flesta klasser här under 1.05 m är inofficiell vilket betyder att man inte måste ha licens. Vilket är tur för jag har inte förnyat min ännu, men får väl göra det för all dressyr är numera licensbetvingad. En tävlingslicens här kostar $380 dollar. Det är förbundslicensen och du kan då endast tävla tävlingar som är kopplade till förbundet, sk official EA (equestrian australia).

Det finns även HRCAV och PC som båda har eget licens- och medlemskapssystem men tänkte skriva ett separat inlägg om det då det är ganska invecklat. Förhoppningsvis blir min dator klar denna veckan så att jag kan tackla detta ämne. Vi har det ganska bra i vårt tävlings-Sverige. Enkelt och lätt att bli medlem och tävla. Framför allt bra mycket billigare.

I måndags fick jag svira om från smutsiga ridkläder till fin klänning och fixat hår. Det är trevlig omväxling mot ridbyxor och tofs. Det vara galafest inne i Melbourne och det var en hejdundrandes fest.

Nu förbereder vi oss inför dressyr tävling om 2 veckor och sen är det ju jul. Min absoluta favorithögtid.

/Katty

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden