Blogg
29 maj 2015 10:12

Grattis mina guldgossar!

Först och främst ett stort grattis på födelsedagen till min stora kärlek som fyller 22 år. Aristokrat Pan, min vackra fux, är mer känd under namnet Nalle. Vi har tillsammans ridit två JSM och tävlat upp till Intermédiaire I.

Nalle föddes på Stuteri Petter Pan 28 maj 1993. Han var en av Sveriges högst bedömda hingstar i sin årgång, visad av Susanne Gielen, med 8-9-8-9 som 4-åring. Han tvingades däremot tyvärr avbryta bruksprovet på grund av skada.

Nalles mamma Gardenia e. Kew Gardens**– Sombrero–Polarstem, var Diplomsto som belönades med ELIT när hon bara var 13 år. Nalles supermorsa levde tills hon var 33 år och passade alla sina barn och barnbarn i de härliga Smålandshagarna.

Nalles pappa var den berömde Flyingehingsten Amiral 764, e. Napoleon – Flamingo-Lansiär. Amiral reds i Sverige först av Kyra Kyrklund, och sedan av Pether Markne som bland annat startade i OS i Sydney med Amiral.

Nalle har ett underbart temperament – han är avslappnad, snäll och gosig i stallet, för att sedan gå ut på dressyrbanan med 110 procent energi. Han har många gånger varit en riktig utmaning att rida, men så fantastisk!

Nalle har efter många framgångsrika år på tävlingsbanan fått bli pensionär. Jag har lånat ut honom till Anja i Strängnäs, där han njuter av att vara barnvakt till unghästar och bästis med en minishettis!

Nästa Guldgosse är fina lilla Larry som belönades med veckans Guldtäcke för att ha kvalat till MsvA i helgen.

Guldtäcket är ett vandringspris som vår stallchef delar ut till den häst hos beridarelever och stipendiater som överträffat sig själv. Det kan till exemepl vara veckans bästa placering eller ett personligt rekord i procent eller höjd.

Tredje Guldgossen är Xanté. Jag säger bara 15 byten i varje!

Förresten är det inte bara Nalles födelsedag. Idag firar jag ett år som examinerad Unghästutbildare! Helt otroligt vad fort tiden går..!

/Louise

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden