Blogg
25 maj 2015 15:13

Larry back in business

Jag är så himla lycklig! Laurie's Gift aka Larry aka Lillgull, fina fuxen, är back in business. Igår tävlade vi på Hästhagen och red MsvB:4. Vi har inte tävlat alls på fyra månader och det var hela sju månader sedan vi tog vårt första MsvA-kval. Men nu är det klart – vi är kvalade!

Så mycket har hänt på vägen (bland annat åkte jag på praktik i Tyskland direkt efter vår förra MsvB:4) och vi har jobbat i en hel del motvind.

Igår var han var på sådant toppenhumör. Denna älskade lilla häst har verkligen visat att han vill och han kan. Jag vet att vissa tycker att det är ”oproffsigt”, men det rann både två, tre och fler glädjetårar när jag red ut från banan.

Vi laddade för gårdagens tävling med en lätt galopprunda utmed Flyingeån där Larry även fick stanna och beta. Perfekt med bettlöst i det läget. Lite fusk att äta på jobbet kanske, men det finns inte på världskartan att han skulle göra det när jag inte uttryckligen ber honom. Han kräver snarare en del övertalning för att stanna över huvudtaget… nyttig terapi för honom alltså! Morgonritten blev perfekt som psykisk och fysisk rastning av ett halvfullblod e. Laurie´s Crusador** –  Wolkenstein II.

Även Lord Lexington var med i klassen. Vi gjorde inte vår bästa ritt kan man väl säga. 7-åriga Lexington är fortfarande lite svår att tävla utomhus. Koncentrationen blir inte riktigt på topp trots luva. Nu var det bara hans livs andra tävling utomhus, och även om det var väldigt spänt med många missar så var det bättre än första utomhusförsöket.

Hem och träna vidare bara, och då kanske mer på att rida på olika platser än på själva rörelserna, för dem gör han fint när han är avspänd. Jag håller på och funderar över olika ställen att rida dressyrarbetet på. Jag rider såklart ut på alla mina hästar, men Lexington skulle dessutom behöva göra flera av dressyrpassen på udda platser. Exempel på bra ställen är Åbanan, ängen i Warren Hastings (redan väl beprövat) och runt körhindren på terrängbanan. Så det är planen för hans vardagsarbete framöver.

Och just det #1: Den här bilden är från torsdagens Flyinge Funny Dress Kür, tagen av Michelle Lundqvist. ”Team Summer 2015”, bestående av coola killen Xanté och söta tjejen Hera, med mig och Andrea dressed to match, kom på delad silverplats! Jag tycker att Xanté är stencool i sin ”Awesome”-keps.

Just det # 2: Imorgon tisdag har vi utbildningskontroll i hoppning för Svante Johansson. Spännande! Can Can var som en tickande bomb när jag red honom för Henrik (Ankarcrona, ännu en av våra hopplärare) i morse. Jag tror att vi lyckades med en bra blandning mellan att rasta honom och lugna honom, så han är förhoppningsvis i toppform imorgon!

/Louise

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden