Blogg
22 juni 2015 11:21

Dressyrringens Intermédiaire I Kür – helt fantastiskt

Den här tävlingshelgen har verkligen varit det bästa av två världar. Hoppning i blött grus på Lunds utebana och dressyr på Everlövs slottsliknande anläggning. Can Can och Xanté har varit mina partners och gjort ett toppenjobb båda två.

Jag måste börja med det bästa. På lördagen red jag Dressyrringens Intermédiaire I Kür. Det är en Kürcup som går under sommaren och hösten med sex kvaltävlingar runt om i landet och final i Helsingborg Horse Week i november.

Det var en helt obeskrivlig upplevelse att rida min och Xantés egen kür och känna att vi fick den att funka helt efter musiken. Vi fick bra poäng på svårighetsgraden och det hade kunnat bli ännu högre om jag inte klantat till det. I bytena i vartannat som låg på båge (och som Xanté klarar i sömnen om jag inte stör honom) tyckte jag han tappade energi, så jag gav honom en liten smackning och då började han byta i varje, så lydig. Det gav inte bara avdrag på själva bytesserien utan självklart också på ”kalkylerade risker” då vi missade på den rätt höga svårighetsgraden som jag hade satt upp för oss.

När vi kom ut från banan hoppades jag att vi skulle få över 60 procent så chocken var total när 67,125 dök upp på Equipe. Vi slutade som nummer fem, vilket ger 17 poäng i Dressyrringens Kür Cup.

Jag är så himla lycklig för att jag får göra det här. Ett stort tack till Flyinge, mina fantastiska tränare, fina Xanté och till alla som tror på mig och stöttar mig och hejjar på i vått och torrt! Ett extra stort tack till mina föräldrar som hjälpt mig att fixa musiken precis som jag vill ha den (och aldrig skulle ha hunnit göra själv – teamwork på distans).

Tävlingshelgen inleddes dock redan på torsdagen, då vi hopptävlade i Lund. Jag red 110 cm på Can Can. Han hoppade jättefint och vi hade mycket bättre flyt än vi haft tidigare.  Fyra fel blev det, då vi petade ner ett räcke tidigt i banan.

Även på fredagen var vi i Lund, då för att hoppa 120 cm. Den rundan är jag verkligen supernöjd med! Även här föll en bom, men känslan var kanon. Det blev långa dagar i Lund då vi hade ett helt gäng hopphästar med oss – Andrea, Aminda och Emma-Maria tävlade också med fina resultat! På fredagen hade vi totalt tio hästar – sju på lastbilen och tre på B-kortslastbilen + släp. Bra teamwork fick dagarna att gå runt! Ni kan föreställa er tankeverksamheten inför den första lastningen och pusslet när tio hästar ska ut och in i olika fordon till olika klasser. Här är det minutpassning och inte fråga om att inte vilja gå in i transporten 😉

Nu är det dags för en dag utan ridbyxor. Både våra hästar och vi har fått ledigt idag, så jag, Andrea och Emma-Maria åker över till Köpenhamn för att gå på Tivoli!

/LOUISE

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden