Blogg
29 juni 2015 07:43

Tävling och sommarbete

Under veckan som gick fick vi ett pass terrängträning med Janne. Den här gången var vi på Staffan Lidbecks bana. Tyvärr blev det inget vatten den här gången, vilket var lite synd eftersom vi hade tjuvtränat och Can Can äntligen verkar tycka att det är rätt okej.

Can Can hoppade jättefint när han kommit över sin lilla skräck för tunnorna, som de flesta reagerade på.

I lördags hade vi beteskoll på morgonen. Det innebär att checka av ca 50 hästar på sex olika beten. Några en bit härifrån, några lite närmare. Ganska tidskrävande, särskilt när man blir tvungen att leka hobbyhovslagare också. Tänk att det ska vara så svårt att hålla tassarna i styr och dojorna på? De på stora betena går dock utan skor av just den anledningen. Av mina hästar är det hittills bara Baresco som fått sommarlov, men jag träffade på en kär gammal vän från Unghästprogrammet; Airmail eller ”Luftbrev” som han kallas av de flesta unghästutbildarstuderande.


Airmail aka Luftbrev.

Här kommer även det utlovade bildbeviset från vår Masterclass med Bosse, i rörlig form:

I filmen ovan är det jag som sitter på Don Perignon och har Lord Lexington vid sidan á la Celle. Don P galopperar och Lexington travar bredvid inspänd. Efter oss kommer Andrea på Uriel med Hera vid sidan.

Såhär visade man tidigare hingstarna på Flyinge. Det känns så coolt att vi får lära oss det, liksom som att föra traditionen vidare. Bosse fick själv lära sig det av beridarna på 70-talet. För en uppsutten á la Celle krävs två hästar som trivs tillsammans. Hästen man rider på måste vara väl dresserad eftersom den rids på en hand. Handhästen måste ha god balans och fallenhet för ökad trav. Jag är så stolt över båda två, framförallt Don P som aldrig har gjort detta förut och som gick med skygglappar för första gången någonsin.


Can Can och jag nöjda efter terrängen.

Den kommande veckan har ett och annat spännande med sig. Det blir bland annat ett intressant hästbyte from imorgon. Mer om det kommer förstås!

/Louise

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden