Blogg
27 augusti 2015 11:30

Lite nytt och lite som vanligt i Flyinge

Åh, det är så mycket kul på gång att jag nästan spricker av att inte kunna berätta riktigt än. Men det som definitivt är klart är att jag, några rejäla lass prylar och ett gäng hästar har flyttat in i ”Södra Kommenderingsstallet”. Närmare än så kan jag inte vara mina hästar hemifrån mitt hus på Flyinge Kungsgård 1811.

De nya beridareleverna har sina hästar i Stora Hingststallet och vi BP2:or, dvs jag, Andrea och Emma-Maria delar de två kommenderingsstallen med stipendiaterna. Det är super att vi nu är åtta elever på beridarprogrammet (vi slet rätt hårt i våras när vi var bara tre) och jag ser verkligen fram emot hur kul vi ska ha ihop. Det blir tyvärr inte så länge för 1:orna går på praktik efter 10 veckor och när de kommer tillbaka är det vår tur att bege oss utanför Flyinge en period.

Våra nya Beridarkompisar, fr v Dina, Simone, Malin, Linnea och Isabella. Foto från Flyinges Facebook.

Hästarna då? Lord Lexington, Xanté och Can Can får fortsätta att dras med mig. Jag tror inte att de har så mycket emot det faktiskt (igår blev de mutade med höstens första äpplen från trädgården). Alla har varit super under sina första lektionspass den här veckan.

I måndags var det dressyrlektioner med Olof (Axelsson) på schemat för Lordi och Xanté, och Can Can fick hoppa för Maria (Gretzer) i tisdags. Igår red jag bland annat Lordi för Bosse (Jenå) och trimmade MsvA:1 inför terminens första tävling som är nu på lördag. Idag var det dags för Olof igen, med Xanté och med ett nytillskott…

Ny pålle i mitt team är Hamiltons Fort Knox. Han är e. For Compliment – Weltgeist – Rubinstein I, 7 år precis som Lordi. Jag har hunnit rida honom två gånger och han är hittills verkligen kanontrevlig.

Det händer mycket annat också, det är clinics och föreläsningar, kvällstävlingar och så vidare på gång. C-tränarutbildningen startar 21-22/9 på Strömsholm. Jag tror faktiskt att jag har hittat den smartaste lösningen för resa och logi, nämligen att ta flyg till Stockholm, bo hos mina föräldrar och låna deras bil t o r Strömsholm. Betydligt mer ekonomiskt än att köra min bil upp och bo på vandrarhem eller hotell. Hoppas att mina käraste huvudsponsorer också tycker att det är en bra idé (och att älsklingsvovven Chichi lånar ut en bit av sängen).

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden