Blogg
21 augusti 2015 07:34

Tillbaka på Flyinge

Jag är tillbaka igen i Skåne, efter tre veckors intensivt semestrande. Det är dags att återgå, inte riktigt till vardagen, men nästan. Terminen börjar inte förrän 24 augusti, men jag var rädd att ridstövlarna skulle ruttna bort om jag inte började använda dem igen.

Under mina semesterveckor har jag varit i Stockholm – England – Wales – Stockholm – Grekland – Stockholm. Problem med att sitta still, någon?

Skämt åsido är det superskönt att vara på plats i Flyinge fram tills vi börjar. Nu har jag jobbat här sedan 6/8,  bland annat med igångsättning av hästar inför terminsstarten. Det passar förstås extra bra att i lugn och ro komma igång ordentligt med Lord Lexington, som ska tävla redan 29 augusti. Lille Lordi som är en matglad typ ser faktiskt inte ut som den köttbulle jag befarade när jag åkte härifrån. Men några semesterkilon har vi att jobba på.

Nu lägger jag måånga timmar om dagen på att Lordi ska vara i absolut toppskick nästa helg (och annars också förstås). Rykt, långa massagestunder och stretching, noggrann benkylning efter arbetspassen, Back-on-track på rygg och ben, ännu mer rykt, och så superfokuserad träning förstås.


Lord Lexington – på väg mot 7-årschampionatet? Håll alla tummar och hovar för oss.

Jag har även Xanté på ”min lista” för igångsättning. Han har lite mer kropp att starta upp och har dessutom vilat aningen längre men känns fin redan. Det blir mycket uteritter varvat med lite mer jobb för varje gång och så vilodagar däremellan. Planen är att vara i full träning på måndag 24/8.


Xanté – vilken stjärna! Dansade bl a fram i Dressyrringens Intermédiaire Kür på över 67% på midsommardagen. Här placerade vi oss i Prix S:t Georges i Eslöv i våras.

Larry har nog haft den mest underbara sommar man kan tänka sig. Han har äntligen fått en bästa vän, i form av Can Can som han först delade sommarhage med och som nu är hans kompis i vått och torrt här hemma. Jag provade tidigare att ha Baresco och Larry tillsammans, men de kom inte alls överens. Det som behövdes var en stor gosig nallebjörn som står ut med Larrys mood swings och det var just Can Can (som är nöjd bara han får ha sina långa öron ifred).


Älskade underbara Laurie’s Gift. Larry är nu kvalad till Prix St:Georges.

Min hjälte Can Can har jag ridit för första gången idag. Ancan bjöd in oss till lite bomträning i morse, innan det har han satts igång av Lee. Hon har uppenbarligen gjort ett bra jobb med det, för Can Can var superduktig idag. Lite taggad som han alltid är nere på Åbanan, men väldigt fräsch och på jobbet. Vi travade bommar och skuttade över några småhinder. Det ska bli så himla kul att komma igång med honom och hoppningen igen under hösten.


Can Can på förra terminens sista tävling, 120 cm i Lund.

Ganska många timmar har gått till att snygga upp pållarna också. Solblekta manar har trimmats och smutslagren är bortbadade. Kronränderna är klippta och pälsarna välryktade. Hemma hos mig själv har dessutom stökiga garderober och spindelfyllda förråd (livet på landet, uäh) fått välbehövliga upprensningar. Jag har även fyllt på lagret av lämpliga ridtröjor för alla olika sorters mer eller mindre mysiga Skåneväder.. (Dvs allt från kvav sensommar med luftfuktighet 150% till höststorm med strömavbrott.)

Börjar bli redo för mitt tredje läsår på Flyinge!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden