Blogg
1 september 2015 08:30

Säsongpremiär med rosett hos Flyinge RF

Så var terminen igång på allvar! Först ut på banan av mina hästar var Lord Lexington som klev rakt upp på prispallen i MsvB. Ett fint kvitto på igångsättningen av min kära lilla köttbulle och en riktigt bra start på hösten.

Efter prisutdelning och lite godis och mys i skuggan i lastbilen laddade vi om till MsvA. Nu fick det bli lite mer power, enligt plan. ”Go hard or go home”.
Vi landade på 62,364 % trots flera dyra missar. I och för sig inte de procent vi hade hoppats på, men inte alls illa för en spooky 7-åring som precis bantat bort sommarmagen.

Så mycket kärlek till min lilla köttbulle.

Min mamma var nere över helgen och hälsade på. Vilken otrolig lyx det är att ha en groom som man tävlat ihop med i över 10 år och inte ens behöver säga något till utan alla grejor bara hamnar där de ska. Nästan lika bra var att hon hade med min älskade vovve.

 Extra härligt med en lurvig liten gäst också.

Under den kommande veckan är det som vanligt fullspäckat:

* Jag har sju hopp- och tre dressyrlektioner på schemat, men vi klämmer för säkerhets skull in ett extrapass med Olof. Vad ska man annars göra än att rida?! Jo, förresten, några helt världsliga saker; Andrea och jag var på besök i människobyn och handlade igår och färgade håret och fixade naglarna på kvällen, så nu känner vi oss inte som 100 % fjordhästar längre.

* Ikväll är det banbygge inför höstens första Pay & Jump (med pizza förstås – Flyinge vet vad som gäller för att omvandla fattiga och hungriga studenter till pigga och raska funktionärer).

* I morgon har vi ett teoripass med Hanna (Sassner), då det är dags att spika ämne för examensarbetet. Jag som brukar ha totalångest för att välja bestämde mig redan igår! First time ever som jag inte vinner VM i prokrastinering! Jag kommer säkert att be er om hjälp med input så småningom…

* I morgon är det även en väldigt intressant föreläsning om smittskydd. Det är Gittan Gröndahl som föreläser. Hon är statsveterinär på SVA, Statens veterinärmedicinska anstalt, jobbar med smittsamma sjukdomar hos hästar och håller i forskningsprojekt om kvarka, fölsjukdomar etc.

* På torsdag är det fullt ös med kick-off för alla utbildningar. Dessutom ska vi såklart göra en egen inspark av våra nya beridar-1:or. Ska bli sjukt kul.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden