Blogg
5 oktober 2016 07:22

Breeders – femte året på Flyinge

Beridarbloggaren Loi Lindström firade ännu en födelsedag på Breeders Trophy. Som vanlig är schemat späckat och Loi berättar mer i bloggen om allt från nya stövlar till hyllning av silver-Peder.

Ja, det är faktiskt tradition för mig att fira min födelsedag på Flyinge, under Breeders. Första gången var 2012 när jag som nybliven innehavare av BE-kort, hjälpte Jeanna Högberg. Vi hade den då 4-årige Dan Brown i bussen och då 3-årige Singleton VH i släpet efter. De följande tre åren har jag suttit på läktaren i egenskap av Flyingestudent. Förra året kryddades Breederstillvaron dessutom av min egen start i 7-årschampionatet med duktiga skolhästen Lord Lexington.


Framridning Breeders 2015. Lord Lexington f-08 e. De Niro – Midt-West Ibi-Light.

Jag har ett späckat Flyingeschema under Breeders, passar på att ha en alldeles underbar sista höstvecka i Skåne.

I fredags fick jag rida Pernillas härliga Wladimir! Lite genrep inför Spanien med piaff, passage och bytesserier. Så himla kul – Tack Pilla <3

På lördagen var det Flyinge Open Sales, med hästarna selekterade av stall Katrinelund och Schockemöhle. Auktionsmiddag i paviljongen och sedan visning och försäljning, med ostbricka på VIP-läktaren tillsammans med mina fina Skånevänner. Satt på händerna – det var inte jag som köpte 1,3-miljonershästen.

Söndag förmiddag började hos Ulrica Stridinger i Hörby där jag måttade nya tävlingsstövlar. Jag hade sådan otrolig tur att hon dessutom hade ytterligare ett par hemma som bara behövde lästas ut en aning i foten. Min skomakare i Lund dömde nämligen ut mina kära cognacsfärgade Königs efter sex års hårt arbete och ett antal lagningar. De var inte längre värda att ens sula, snyft.


Ett liiiitet bling även till vardags.

Det kanske låter lyxigt med så mycket stövlar hit och dit, men det är ju mina arbetsredskap så jag sliter verkligen på dem. Dessutom är det extremt viktigt för mig med riktigt bra skor och stövlar sedan jag fick Mortons neurom (en neurologisk klämning som uppstår framför allt vid löpning eller gång) i högerfoten för två år sedan. Det är faktiskt en arbetsskada att ta på allvar för oss som jobbar i hästbranschen. I mitt fall kom den av att aldrig hinna byta om från ridstövlar till andra skor mellan ridning och stalljobb, dessutom under den kallaste Skånevintern på länge, dvs med för tjocka strumpor i stövlarna.

På vägen tillbaka till Västra Hoby åkte jag förbi Flyinge för att kolla på Volkswagen Grand Prix och hylla Peder Fredricsons och All Ins silverbragd i Rio de Janeiro.

Peder, såklart med silvertäcke.

Måndag jobbade jag på Stall André, vi avslutade dagen med att åka bort till Flyinge för banvisning. Rakeback, som har stora fina ögon även i vanliga fall, hade stora, stooora ögon! Många affischer, nybyggda läktarsektioner och så vidare att titta på, så det är tacksamt att hästarna får komma in och förbereda sig på det dagen innan. Det är inte som ett vanligt litet domarbord direkt. När banvisningen var klar promenerade Räkan och jag och tittade på affischen som föreställer hans släkting Springbank VH, även han efter Skovens Rafael. Bilden på det mötet såg ni längst upp i detta inlägg!

Så, tisdag den 4:e oktober. Det är inte bara min 23-årsdag, utan också kanelbullens dag, men viktigast av allt är att det är kvaldag för 5-, 6- och 7-åriga dressyrhästar i Breeders! Med andra ord är det läktaren hela dagen som gäller, eventuellt med en kanelbulle i handen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden