Blogg
10 oktober 2016 19:34

Breedersveckan och sista rycket

Flyga i ridstövlar? Det går bra för bloggaren Loi Lindström, som lätt löste problemet med överfulla resväskor. Den här gången får vi också veta mer om vad som var allra bäst med Breeders-veckan.

Nu är det verkligen sista rycket inför min flytt till Spanien. Och vilken inspiration inför avresan, att avsluta Breedersveckan med tre timmar med Charlotte Dujardins testridning! Resten av veckan gick inte heller av för hackor.

På tisdagen var det läktaren hela dagen som gällde, då kvalen för 5-, 6- och 7-åriga dressyrhästar gick. På kvällen groomade jag åt Pilla då hon red just 7-årskvalet, och var 3:a med Rakeback efter en jättefin ritt på över 70 %! Som ni ser på bilden längst upp var det mörkt när vi var klara – kvaldagen höll på från 8 på morgonen till ca 22 på kvällen!

Det var ingen dressyr på onsdagen, men torsdagen innehöll såklart 4-åringarnas kval, och avslutades med Elite-mingel i Chefsbostaden. Vi fick bland annat se en presentation av de SWB-hästar som gick OS och Paralympics i Rio, även de som tävlade för andra länder. Till exempel Meredith Michaels Beerbaums stjärna Fibonacci, en svensk häst att vara stolta över.

På fredagen var det dags för Elitfölauktionen, en väldigt lyckad sådan tycker jag! Helt klart den trevligaste av dom jag varit på, mycket folk och fina föl som gick för bra pengar. Sedan var det ett jättebra initiativ med gosedjurshästen som i mitten av startfältet auktionerades ut till förmån för Barncancerfonden. Hästen, som är uppfödd av Agria, kunde både springa i passage och hoppa dressyrstaket, future star!

Finaldag för dressyrhästarna var det på lördagen. Under 7-årsfinalen var jag domarsekreterare åt Johan Ekenberg, som satt vid E. Väldigt bra utsikt, om protokollen var lite svårlästa beror det på att jag tittade mer på banan än på pappret 😉 Konstaterade dock att ju bättre det går för ekipagen desto mindre kommentarer att skriva, vilket innebär att man hinner se mest av dom som hamnar överst i resultatlistan.

Domarsekreterare.

Den största behållningen under lördagen var såklart testridningen av 4-åringarna. Fantastiskt roligt att man lyckats locka hit Charlotte Dujardin! Bortsett från det uppenbara faktum att hon rider sanslöst bra är hon väldigt duktig på att beskriva sin känsla av hästarna och man förstår verkligen varför de får sina respektive poäng.

I övrigt innehöll lördagen och söndag morgon en hel del avsked, något jag tycker är rent ut sagt svinjobbigt. Man tycker kanske att jag borde vant mig vid det här laget så mycket som jag flyttat runt de senaste åren, och ja, jag kommer hem och hälsar på snart igen. Men ändå. Uäh. Många kramar och en hel del tårar, jag är både blödig och mesig men det kan jag bjuda på.

Med det sagt, Breeders-veckan kändes verkligen som ett värdigt farväl av Flyinge, där jag mött så många vänner, insupit så mycket kunskap av så skickliga förebilder, tillbringat så många timmar i sadeln och utbildat mig för min beridarkarriär som tar fart på Costa Blanca om fyra dagar!

Först ett par dagar med tvätt, packning och förberedelser uppe i Stockholm. Hit åkte jag igår, med överfulla väskor i vanlig ordning. Det blev helt enkelt till att åka i ett par av ridstövlarna och ta hjälmen i handen, problemlösning liksom.

Hejdå Skåne
Hejdå Skåne

På torsdag åker jag till Spanien. Det ska bli otroligt spännande och jag ser verkligen fram emot att tillbringa hela dagarna i sadeln igen!

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden