Blogg
23 november 2016 05:30

Bloggaren Loi styr mot SIHS

Beridarbloggaren Louise "Loi" Lindström fyller upp tiden efter hemkomsten med allehanda trevliga saker. Just nu siktar hon in sig på tävlingarna på Friends och förstås det stundande forumet med "förhoppningsvis högt i tak men med en god ton".

Först av allt vill jag säga att det verkligen var väldigt roligt med all positiv respons på det förra inlägget här (läs mer). Tack för det, och härligt att ni håller med!

Förra veckan var jag på roadtrip till en riktigt fin dressyranläggning. Det blev totalt 42 mil i bilen och mycket kaffe under tiden. På plats red jag bland annat två stycken härliga 4-åringar. Den ena väldigt stadig men behövde komma lite mer framför skänkeln, den andra kvick så det räckte men behövde ramas in lite till. Båda två snygga modeller med jättefina gångarter. Kul med lovande unghästar! På väg hem från min lilla utflykt stannade jag dessutom i Gnesta och hälsade på några av mina fyrspannsvänner.

Duktiga hästarna på fyrspanns-VM i Holland i somras.

Den här veckan börjar ju SIHS i Friends. Något att se fram emot! Till att börja med är det Ridsportförbundets forum om hästutbildning, träningsmetodik och tävlingssystem ikväll, och på torsdag börjar tävlingarna. Min plan är att gå på torsdag kväll, då bland annat inomhusfälttävlan står på programmet. På söndag morgon blir det dressyr med Top Stars Dressage kürfinalen. Kanske hoppar jag in på något mer, det brukar bli så!

Det ska bli väldigt spännande att se vad som händer under forumet ikväll. På SvRFs hemsida beskrevs det; ”Hästens väl ska alltid vara i fokus och Svenska Ridsportförbundet vill bjuda in till en dialog och information om ställningstaganden och när det gäller hästutbildning, träningsmetodik och tävlingssystem.”

Med tanke på senaste tidens debatt, med allt från positiva och sansade konkreta förslag till förbättringar, till ren smutskastning av enskilda ryttare, tror jag att det kan bli en väldigt intressant kväll. Hoppas på högt i tak men med en god ton.

Vi ses på Friends i helgen!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden