Blogg
19 augusti 2016 04:55

Bästa OS-kommentatorerna!

Beridarbloggaren Loi har förstås kollat in OS-dressyren och har några riktiga favoriter. "Det har dock varit väldigt trist att se vår älskade sport på flera sätt visa upp en otrevlig sida för världen under OS" skriver hon.

Allt som allt tycker jag att det har varit väldigt mycket riktigt bra ridning vi fått se under OS! Många fina up-and-coming ekipage i dressyren! Särskilt kul med de ryttarna som bara tar fram nya hästar år efter år, tänker såklart bla på Isabell W som tog sin 10:e (!!) OS-medalj, hur galet är inte det?

Det har dock varit väldigt trist att se vår älskade sport på flera sätt visa upp en otrevlig sida för världen under OS. Vi får vara noga med att samtidigt som avarterna inom ridsporten uppmärksammas även lyfta fram de goda exemplen. För att bara nämna några, Tinnes och Charlottes föredömligt mjuka ridning och hästar med sådan glädje och utstrålning som Anton och Valegro.

Vad vi ytterligare kan göra som tränare och ryttare är självklart att vara förebilder. Respektfulla mot våra kollegor & vänner hästarna i alla lägen och att våga säga ifrån när vi ser opassande beteenden och felaktiga metoder. Och jo, det är faktiskt precis lika enkelt som det låter!

Sen var det ju hela debatten om Viasats kommentatorer… Jag tycker att det blivit väl mycket smutskastning av dem. De har förstås gjort sitt bästa, MEN, visst är det så att det borde varit äkta expertkommentatorer för de olika disciplinerna! Det var definitivt en annan upplevelse att höra Linda Heed kommentera hoppteknik än hur fint hästen saxade benen i slutorna.

För övrigt tycker jag det borde införas något maxantal ord en kommentator, oavsett vem denna är, får säga under kürprogrammen. Nej, men skämt åsido, mindre prat så man kan höra kürmusiken ostört.

Kommentarer som däremot varit riktigt, riktigt kul att kunna följa är Kerstin André och Kim C Lundins! Träffsäkra analyser av ritterna via Facebook, tack för dem! Kan vi starta ett upprop för K&K som kommentatorer till nästa stora dressyrevenemang? EM i Göteborg kanske??

För min del har det passat väldigt bra med OS just nu då jag ändå spenderat massor av tid i soffan med värsta förkylningen på flera år. Precis som jag befarade i förra inlägget försvann min röst lagom till att jag skulle ha träning för min nya elev. Jag körde lektionen ändå, önskar att jag hade film från det för det måste ha låtit otroligt roligt. Vi har hunnit träna två gånger till efter det och det är ett mycket tacksamt ekipage att jobba med. Uppmärksam ryttare och en häst som verkligen försöker göra rätt. Superkul! Ikväll blir det ännu ett pass.

I lördags tränade jag Anna och Didde, inklusive lite programridning, och på söndagen var det tävlingsdags för dem. Debut i ny klass, och en blå rosett med hem!

 

Duktiga och glada!

Idag är det dags att åka till Arlanda igen. Den här gången ska jag inte så långt utan bara ner till kära Skåne och Flyinge! Nästa torsdag är C-tränarexamen, men jag åker ner redan idag för att hinna träffa alla vänner där nere, hålla en massa träningar och så vidare. Måste såklart leta upp Lordi, Xanté, Larry, Can Can och resten av gänget och kramas lite (mycket).

 
Saknad favorit!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden