Blogg
1 juli 2017 06:00

Beridarbloggaren: Back in business

Beridarbloggaren Loi har börjat sitt nya jobb och åter landat i Skåne. Det har bland annat redan resulterat i en comeback på tävlingsbanan efter ett års frånvaro.

Sist jag skrev hade jag precis tagit mig tillbaka upp på hästryggen. Nu har jag äntligen börjat jobba igen, vilket känns helt fantastiskt! Sedan en vecka är jag tillbaka i mitt kära Skåne och arbetar nu som beridare hos härliga Camilla Ivarsson på Dressyr & Rehabcenter i Kristianstad.

Camilla och jag har känt varandra i flera år och jag är så glad över att vi äntligen lyckas vara ”i synk”. Det är en toppenmöjlighet att få bli del av ett team som arbetar utifrån samma tankar och förhållningssätt som jag själv står för. Camilla har byggt ett smått unikt koncept för utveckling och matchning av ryttare och hästar som känns helt rätt. Vårt samarbete har verkligen fått en kickstart med allt från saluvisning tre timmar efter min ankomst, filmningar, besiktningar, inhoppning av en (som det visade sig) 3-årig multitalang till inte minst **tadaaa ** tävling!


Godello e. Goldfever – Dollar Dela Pierre. En otroligt gosig och duktig femåring.

I helgen som gick fick jag förtroendet att tävla fina kundhästen vackra, svarta Santea. Vi lastade henne och Camillas egen Faustino, fick med oss Camillas gulliga dotter Ebba som groom och körde till Åsbo. Det blev seger för Fabbe och chefen i MsvB:2, samt både en blå och en gul rosett för Santea i LA:3 och LB:2 på 69 resp 70%!


Blöt men glad ryttare, Santea e. Santana-Vermouth, och ett trevligt protokoll.

Trots hällregn, dyblöta kläder och mycket ledsen utrustning att fetta in var det verkligen en superdag på jobbet!  Och fantastiskt att vara åter på tävlingsbanorna efter över ett års uppehåll.

Stort tack till chefen och till hästägaren för möjligheten att visa upp denna pärla, och tack Åsbo Ryttarförening för trevliga tävlingar!


Duktig häst med lite picknick.

Jag ser verkligen fram emot att få fortsätta dela med mig av mitt liv här på gården! Men först blir det en tur norrut i helgen och visning av lilla Adeley på Unghästtestet på Strömsholm. Ska bli så himla kul!

PS. Missa inte min nästa krönika i e-/papperstidningen Ridsport. Ute på torsdag.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden