Blogg
6 juni 2017 07:00

Beridarbloggen: Tillbaka i sadeln

Beridarbloggaren Loi är äntligen tillbaka i sadeln, men inte i Linköping. Nu har hon lämnat Östergötland och fokuserar för tillfället på såväl sin egen rehab som ”förskoleexamen” för en viss ung dam.

Eftersom min sjukskrivning förlängdes pga den svårläkta nyckelbensfrakturen kom vi för några veckor sedan överens om att avsluta min anställning i Linköping. Tack för den här tiden.

Jag jobbar nu vidare med min rehabilitering, och mitt återtåg till full beridarstyrka, i sadeln på kära vänners hästar! Det började med ett par riktigt härliga dagar i Skåne. Magisk känsla att vara uppe på hästryggen igen! Till min stora glädje var timingen intakt, däremot var konditionen sådär och styrkan helt obefintlig. Har aldrig haft sådan träningsvärk!

Nu närmar sig Adeleys förskoleexamen med stormsteg. Ni har ju sett henne här på bloggen förut, och de som följt med några år har kanske sett att hon stått i ”dagiskö” hos mig ända sedan hon var en liten fölis.

Så här skrev jag i bloggen den 2 juli 2014:
”Den senaste tiden har det extremt glädjande dykt upp hästägare som vill ställa sina småttingar i dagiskö hos mig:) Två små föl och en åring som ska växa till sig lite först, samt ett ”förskolebarn” som eventuellt dyker upp redan i höst. Den minsta är två månader gamla fuxstoet Adelay e.Dalwhinnie (De Niro – Rohdiamant). Henne tackar man inte nej till – hon är ju fux!! :)…..Det ska bli riktigt spännande att följa den lilla skönhetens uppväxt :)”

Med andra ord är det hur roligt som helst att det exakt tre år senare, den 2 juli 2017, är dags att visa henne på 3-årstest!

I söndags var det dressyrtävlingar som gällde hela dagen då två av mina elever skulle starta. Väckarklockan ringde obehagligt tidigt då jag skulle åka ut till Rydbo och möta Anna och Didde för att följa med dem på tävling i Botkyrka. De gjorde en superfin ritt och slog sitt personbästa i klassen med 2,5 %! På eftermiddagen var jag på Lotteräng och coachade Therese och Dreamer som red en MsvB:5. Även Therese gjorde en riktigt grym insats trots ganska knepiga förutsättningar. Roligt att få coacha ambitiösa och arbetsamma ryttare, jag gillar mitt jobb.

 
Anna och Didde på banan.

På onsdag åker jag till sydligare breddgrader, dels för lite kvalitetstid med bästa Molly, dels för att ta ett allvarligt snack med solen och be den följa med oss när vi flyger hem till Sverige igen.

Dessutom ska jag passa på att fortsätta senaste veckornas löpträning. Konditionen måste ligga på topp inför sommarens utmaningar! En bit kvar på det projektet, man tappar mer än man tror på att vara borta från hästryggen tre månader. De som säger att ryttare inte är idrottare har verkligen ingen aning om vad de pratar om.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden