Blogg
10 april 2014 14:29

Onsdagsträning i Heerenveen!

Träning blev det i en och en halv timme vill jag säga, mentalt och fysiskt fokus. Efter uppstarten fick jag instrueras av pedagogiska och kunniga Ferry som är en av ECO-coacherna.

Jag fick starta med att gå balansgång uppe på en hög bom som gymnasterna tävlar på, framlänges liksom baklänges. För att göra det knepigare för mig och mer utmaning fick jag också försöka tygla en aquabag, ett material som liknar en cylinder med vatten i som rör sig med väldig kraft om jag kommer ur balans.

Första gången jag fick hålla i den fick jag likna rörelsen i att ryttaren var aquabagen och att jag var hästen, det fick mig verkligen att agera om att tänka igenom mina rörelser i sadeln. Övningen uppe på bommen med aquabagen, balanserande i mina händer och uppe på axlarna fick mig att förstå bättre i vilken miljö jag kan fokusera när Ferry ställde flertalet frågor under tiden jag balanserade. Nu med mer medvetenhet vill jag hem och öva på kroppskontroll och fokus när jag sitter i sadeln!

Därefter blev det mer råstyrka av hela kroppen i en kul träningsform som heter tabata som är en högintensiv intervallträning, och hela kroppen fick sig en ordentlig omgång 🙂

I tisdags var ett filmteam här för att intervjua Adelinde för en film med ECO-coacherna och tillsammans med Barrychello fick jag vara bakgrundsutfyllare. Filmen blir klar om en månad ungefär och inkluderar även andra sporters ECO-coacher, så det blir spännande att se den färdig!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden