Blogg
30 augusti 2014 08:56

Backstage i Haras le Pin

Är du nyfiken på hur det ser ut bakom kulisserna på fälttävlans VM-arena i franska Haras le Pin? Då kan du hänga med fälttävlansbloggen på en vimmeltur.

Haras le Pin bjuder på vackar vyer i det kuperade landskapet. Här har världens bästa fälttävlansryttare huserat hela veckan. Fälttävlansbloggen har hängt med bakom och framför kulisserna sedan veterinärbesiktningen i onsdags. 

Ta en titt i VM-stallarna.

Läs om VM-terrängen.

Här påbörjar 51-åriga svenska ryttaren Anna Hilton (eller Iiiiilton som fransmännen säger) sitt femte VM med dressyr i fredags. Det är debut i fyrstjärnig klass för hennes Matrix W. 

Terrängbanan ligger vid det franska nationalstuteriet Haras le Pin. Stuteriets gamla stallbyggnader är välbevarade och används fortfarande. 

Svenska ryttaren Malin Petersen har fixat naglarna inför VM.

Lugnet före stormen. Det här är presscentret på tävlingsområdet i Haras le Pin under dressyrdagarna. Under lördagens terrängprov lär det bli ett helt annat tryck. 

Hur mycket skiljer det i längd på britten William Fox-Pitt och tysken Michael Jung? Till höger Ingrid Klimke. 

Terrängbanan och tävlingsområdet är pyntat med mycket grönt och blommor. 

En stunds betande finns det alltid tid för. Här är Nya Zeelands team ute i gröngräset. 

Ryttarna och övriga i nationernas trupper har en egen servering på tävlingsområdet. Här sitter den irländska truppen och lunchar.

Sverigebaserade finskan Piia Pantsu, till höger, är chef d’ equipe för Finlands fälttävlanstrupp och finns på plats i Normandie. 

Tysklands Sandra Auffarth, bronsmedaljör i London, har blivit ankare för det favorittippade laget. Hon går ut sist av alla i startfältet och tackade för förtroendet genom att ta ledningen efter dressyren.

Det här är mannen som håller ordning på alla som har sin arbetsplats i presscentret. Britten Peter Morris finns alltid på plats på stora internationella tävlingar i fälttävlan där han ansvarar för den mixade zonen och sköter presskonferenserna.

Anna Hilton, Malin Petersen och Staffan Lidbeck diskuterar Petersens dressyr i torsdags. 

Mer dekoration på den vackra terrängbanan.

Anna Hilton har fått ett alldeles speciellt armband.

Sverige ligger näst sist i nationestävlingen. Men det finns en svensk som ligger på silverplats efter dressyren. Det är Erik Duvander, förbundskapten för Nya Zeeland. 

Efter mycket om och men slöt Dag Albert upp i Normandie. Här värmer han upp inför fredagens dressyrprov. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden