Blogg
27 september 2014 09:48

Tack för gästfriheten, Segersjö

Att vara ridsportjournalist handlar mycket om att sitta i ett tält på åker och försöka jobba, inte veta när man får möjlighet att äta nästa gång och knepig logistik. Men Segersjös gästfrihet ger en smak av det goda och vackra i livet.

Det är fyra år sedan det var fälttävlan på Segersjö innan det var dags för finalen i Swedish Eventing Tour på godset utanför Örebro förra helgen. Det är således fyra år sedan jag var där.  Och platsen är lika vacker nu som då. Det känns som om omgivningarna är som gjorda för fälttävlan. 

Det är Ann och Robert Montgomery-Cederhielm som öppnar upp sitt hem och sina marker för fälttävlan – i år var det internationell status. Innan uppehållet var tävlingarna där mer eller mindre en tradition. Nu är det nog inte bara jag som hoppas att paret återupptar den traditionen igen – för visst är ett sådant här slott en passande kuliss i fälttävlan. 

Det här båthuset är en riktig Segersjö-klassiker. Här samlas både amatör- och proffsfotografer för att försöka ta de häftigaste bilderna när hästarna hoppar ut ur huset. Hästarna kan ofta vara lite fundersamma både när det gäller att hoppa in i huset och ut ur det.

Den här grinden och dess utsmyckning är bara ett exempel på  hur terränghindren smälter in i omgivningarna, smart placerad i en naturlig öppning i stenmuren som den är.

Men det är klart att det fanns ett tält för pressen att hänga i även på Segersjö. Där var Therese Viklund en ständig gäst efter sina framgångar. 

Shoppingområdet innehöll mycket hantverk, bland annat de här väskorna, gjorda av gamla korsstygnsbroderier.

Pyntat och fint. Så här såg det ut vid ingången till viptältet.

Det var många som följde terrängen och strosade runt i de vackra omgivningarna.

 

Frågan är om inte de här valparna var terrängdagens gulligaste besökare. De var på Segersjö tillsammans med sin matte Ann-Marie Rubin.

Två sådana här kolonner var hinder, ställda på en båge. Det såg ut som de har legat i parken länge, länge.

Ett annat hinder, insprängt i parken runt slottet.

Vi är många som vill komma tillbaka till Segersjö och strosa runt i parken samtidigt som det pågår en fälttävlan. Tack för er gästfrihet den här gången, Ann och Robert Montgomery.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden