Blogg
27 oktober 2014 07:32

Sista körkalaset för den här säsongen

Under detta körkalas körde chefen inget fyrspann utan bara par. Fredriks egna uppfödning Hero Zack gjorde sin första debut utanför Stenshill och skötte sig galant! Det dåliga vädret gjorde det omöjligt för banan att behålla sin gröna nyans.

Om man skulle ha kört på den, så hela kalaset flyttade till flyinges körbana. Fredrik körde ner till Flyinge med ett par första dagen, och jag åkte med Zack i lastbilen. Medan Fredrik körde runt med första paret så passade jag och Zack på ett undersöka omgivningen.

Låt mig berätta om unge herr Zack. Jag kan väl erkänna att vi aldrig riktigt kommit överens. Jag vet inte hur många gånger man har tolkat efter honom när han bestämt sig för att han inte vill in i hagen eller stallet, hur många täcken som fått sätta livet till, eller hur många gånger man ska släppa ut häst i samma hage som han och han tycker att det är roligare att börja ploga undan kamraten innan man kopplat loss grimskaftet från denne.

Han är ingen elak häst, han är bara full av en himla massa hyss. Aldrig har jag varit med om att han lagt öronen bakåt när han har bitit en. Nej, han gör det med spetsade öron och med glädje. Och när man är inne i boxen med honom eller i hagen är han nyfiken och vill gärna kela lite. Man kan helt enkelt inte låta bli att tycka om honom.

Men jag ska inte ljuga, jag var lite orolig att jag skulle åka kana efter honom där på Flyinge, men han har verkligen växt upp. Han skötte sig galant! Så när vi spände ifrån den ena hästen i paret och bytte ut den mot Zack… Ja, han bara flög fram den lille grabben. Det är alltid roligt att se hur de här djuren utvecklas. Och att till och med Boyd berömde honom var ju ett plus.

Jag står dock kvar vid min åsikt om unghästar.

/Antonia

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden