Blogg
6 november 2014 07:00

Det blir världscup inomhus

Som många vet blir det inomhussäsong för team Persson. Tre tävlingar som inleds med Friends arena och Stockholm. Nästa tävling blir 19-20 december i London och efter det 29-30 december i Mechelen.

Så blir en intensiv vinter med roliga inslag kan man väl säga. Nu är det bara att fylla på tävlingsförråden och förbereda sig för tävling! Har spenderat veckan med det vanliga stallsysslorna, klippt häst, fallit ner från ett berg och skottat ut halm efter översvämning.

Låt oss börja med det där med att klippa häst, ni kanske tycker jag ska komma med en massa häst-klippar-tips, jag är själv ingen erfaren hästklippare. Sist vi var med i världscupen var första gången jag klippt häst, världens snällaste granne kom över visade hur man gjorde och han gav mig kanske det bästa tipset, börja med benen, då har man det värsta gjort och man har kvar tålamod om man har en häst som inte vill stå still.

Sen kan jag kanske tipsa om att klippa i regnkläder. För det där håret stickar liksom in sig i kläderna, tar några tvättar innan man blir av med det. Kanske är det någon som har tips på hur man effektivt får bort hästhår från kläderna?

Nu när det är vinter har Fredrik ett förråd med halm i maskinhuset så att den halm som ligger ovan stallet får ligga kvar och agera isolering i vinter. Så när halmen är slut i stallet kör han in ny och staplar dem på höjden ute där vi har hö. Dessa staplar är fyra halmbalar höga, de är så höga att man måste ta en stege för att kunna nå den översta.

Häromdagen fick jag ett infall! jag tänkte att om jag tar stegen och klättrar upp, och sen tar jag hulk krafter och välter ner den översta balen så slipper jag försöka pilla ner halmskivorna med grepen. Sagt och gjort, klättrade upp på detta vingliga halmbalsberg och tog i. Det jag inte hade räknat med var ju det att om det enda man håller i är halmbalen som man precis ska putta ner… Ja, låt oss säga att det kanske inte var det mest intelligenta jag gjort. Tur hade jag att det redan var en massa löshalm på golvet som dämpade fallet! Jag kommer inte göra om det i första taget i varje fall.

Veckan har bara fortsatt leverera sådana därå fantastiska stunder, igår åkte jag och fru Persson och klippte oss i Åhus. Vi kom hem runt elvatiden på kvällen så Fredrik hade kvällsfodrat. Jag kommer ut på morgonen och ser att istället för hästar i det övre lilla stallet med fem boxar var det vatten. Då hade Fredrik gått ut på kvällen och upptäckt att unge herr Håkan (egen upfödning och heter egentligen inte Håkan, 2 år) lekt med ventilen till vattnet så hela stallet var fyllt! Så han flyttade hästarna till fem andra boxar, vilket jag fullt förstår.

Det är inte så himla roligt att stå och skotta blöthalm klockan nio på kvällen när man jobbat hela dagen! Men det var bara så himla typiskt, jag kunde inte låta bli att skratta när jag stod där i vattnet och plaskade, dessa djur!  Så Fredrik sopade ut vatten och jag mockade ur boxarna på morgonen istället. ”Gratis Friskis och Svettis” som chefen brukar kalla det.

Jag kommer inte köpa någon lott den här veckan i varje fall.

/Antonia

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden