Blogg
28 november 2014 16:33

Vi har anlänt

Friends Arena, vi har anlänt och erövrat FEI stallet! I lastbilen hade vi med oss de fem fyrspannsgrabbarna och sen hjälpte Fredrik en vän att ta upp en häst extra som ska vara med i poddkampen.

Den yngsta hästen i lastbilen var 17 år, så det är verkligen de gamla gubbarna som dammas av för inomhus. Man kan tänka sig att de ska vara gamla och visa och bara lulla rundor, men dessa gamla gubbar är i toppskick och tar de tillfällen de kan. De vet precis vart gränserna går, och det är nästan det värsta.

Några år innan min tid som hästskötare på Stenshill var Fredrik i Scandinavium och skulle tävla. Då passade unge herr Magnus (nu 17 år) på att rymma ur sin box och springa ett varv i stallarna för att sedan springa in i sin egna box igen. Dessa personligheter gör att man alltid får ha superkoll på att man verkligen har låst boxarna. Det sista jag gör innan jag går ifrån stallet är att rycka i alla boxdörrarna, vilket gör Rebecka helt tokig…

Denna morgon har det varit fullt upp. Schemat för vår morgon såg ut såhär:

04.34 klockan ringde
04.50 gav hästar hö, mockade och bytte vatten
05.10 Rebecka knoppade fem hästar och jag masserade, ryktade och bytte täcken
06.00 Fredrik anlände för sista koll innan vetcheck (vi springer alltid upp med hästarna på morgonen innan veterinärbesiktning så vi vet att ingenting har hänt under natten eller resan)
07.00 vi fick gå banan som Fredrik ska köra ikväll
08.00 veterinärbesiktning

Egentligen hade fyrspannen träningstid på framkörningen 05.00-06.35 denna morgon. Men det kändes som att det var helt omöjligt att hinna så det var nog ingen kusk som utnyttjade den tiden.

I kväll kör vi warm up 21.35. Hoppas ni hejar på oss! Det är jag som kommer stå längst bak, Rebecka står uppe och har koll och det är såklart chefen som sitter vid tömmarna. Nu passar vi på att ta en liten powernap innan det är dags att arbeta igen.

/Antonia

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden