Blogg
24 november 2014 07:00

Vilken show!

Var ni på Flyinge i lördags? Tittade ni på Horse1? Om ni svarat ja på någon av frågorna så såg ni kanske showen där Fredrik var med och körde ett specialnummer. Om ni inte såg det så får jag börja med att beklaga, för det var amazing.

Det började med att Fredrik körde in med ett spann och körde lite koner med maratonvagnen och visade lite snäva svängar och fart. Under tiden togs två stora presenningsväggar fram. Sedan kördes spannet in i full galopp bakom väggen och vi kastade oss av vagnen och spände loss alla hästar, tog av selarna, satte på sadlar och kastade upp tre ryttare.

Publiken såg inte vad som skedde bakom skynket för under tiden sprang en tysk runt med en snygg hingst (detta kallas à la Celle om jag inte minns helt fel) i strålkastarljus och mörker med en hejande publik. Sedan drogs väggarna bort och ut kom fyrspannet som en dressyrhäst, en hopphäst som hoppade hinder, en fälttävlanshäst som hoppade över stången på maratonvagnen och en häst som visade frihetsdressyr.

Jag kan säga att det inte är så lätt att sela av hästar på under två minuter, men vi gjorde det! Tur var det att vi hann träna det några gånger så alla visste vad de skulle göra.

I veckan åker vi till Friends Arena för Sweden International Horse Show och Fredriks första världscuptävling för säsongen. Hoppas detta regnande avtar och det blir lite varmare. Alltid roligare att packa i solsken.

/Antonia

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden