Blogg
22 april 2014 07:54

Mot sydligare breddgrader

Söndag kväll anlände jag i skåne efter en kortare semester i norr. Måste säga att det känns helt ofattbart att man för bara två dagar sedan både körde skoter och åkte längdskidor. Här blommar rapsen och hästarna går i gröna gräshagar.

Nu kanske ni tror att jag har suttit på en solstol hela dagen och avnjutit solen och värmen. Nej imorgon lastar vi hästarna och åker till ännu sydligare breddgrader. Horst, Holland blir första tävlingen för säsongen och packandet är i full gång. Blåskåpet är på plats så det mesta av hästarnas grejer är packade men mina egna återstår som vanligt.

Saker att ta hänsyn när det kommer till ens egen packning. Hur många dagar ska vi vara borta? Åker vi till ett lerigt och regnigt land? Hur mycket hjälp kommer jag ha i stallet? Hur långt är det till stallet? Och då kanske ni tänker, vad spelar antalet hjälpande människor och längd till stallet för roll?

Allt har med mängden aktivitet att göra. Desto fler steg och borst tag man måste ta desto mer svett och desto fler ombyten. Jag har alltid haft en tendens till att samla på mig smuts. När shorts säsongen  är igång brukar mina ben vara helt svarta och bruna av damm och svett. Och jag menar, vem har tid att ta hänsyn till att akta sig för vattnet på spolspiltan hela tiden? Människan som lyckas tvätta fyra hästar utan att vara lika blöt som hästen efteråt kan ju slå mig en signal!

Har förövrigt hört ryktas om ett stort fyrspanns-deltagar-antal i Horst. Över 30 stycken! Det här ska bli jättekul. 2014 här kommer vi!

/Antonia

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden