Blogg
14 augusti 2014 07:03

Ingen dag är en annan lik

Andra människor, med andra jobb, de brukar ofta spendera sin sommar med semester. De semestrar loss, ligger på stränder kanske spelar lite bridge med grannen och dricker piña coladas. Det är i varje fall den illusion jag lever i.

I hästvärlden, eller i varje fall i tävlingsstall, så är det den mest hektiska tiden. Det är så många tävlingar och träningar som det ska åkas på och sen om det blir någon dag till övers där emellan så passar man på att högtryckstvätta stall. Som denna vecka…

Måndag till tisdag har det varit körkalas och träning för Boyd. Fredrik har ju då lyckats skada armen och verkar ju ha haft himla svårt att förstå att man faktiskt måste vila armen för att den ska bli hel igen fram tills nu. Någonstans når man ju en smärtgräns och någonstans inser man ju att det är inte kul att ha ont.

Så under träningen fick Fredrik köra volter åt det håll som han klarade och när det var dags att svänga åt det andra hållet fick Boyd hoppa upp på kuskbocken och köra. Så nu när det är SM får prioriteringen helt enkelt läggas på att bli frisk igen så att armen håller för VM och team Persson stannar i Skåne men önskar resten av kör-Sverige lycka till på SM och hoppas att ni slipper regn och att det blir lagom värme!

Låt mig nu berätta om hur det är att högtryckstvätta stall med herr och fru Persson. Förra året sopade jag vatten medan herr Persson högtryckstvättade. Han ser alltid lite ut som att han ska på fiskeresa i Norge med sina regnkläder och när han högtryckstvättar någonstans där det är risk att man blir blöt säger han alltid ”nu får du akta dig för annars blir du blöt”.

När fru Persson högtryckstvättar ser hon lite ut som att hon ska råna en bank eller möjligtvis styckmörda någon, det kan bero på att hon hade regnponcho och det kan också bero på hennes blick, jag vet inte. Sen så kör hon på och inget kan stoppa henne, och om man skulle råka stå i skottlinjen för högtryckstvätten så får man ingen varning men kanske ett efterord ”varför står du i vägen? Du får ju flytta dig”.

Nu vill jag ju inte vara sådan, men jag tror att Helena tvättar stallet snabbare medan Fredrik kanske har färre blöta medhjälpare. Det är skönt att det är gjort i varje fall och snyggt blev det.

Man blir lite av en mångsysslare när det kommer till hästskötarlivet, ingen dag är en annan lik.

/Antonia

.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden