Blogg
9 september 2014 14:20

Hemma från VM

De sista dagarna på tävling är alltid de mest intensiva. Sena dagar och tidiga morgnar tär på en stackars hästskötare.

Maraton gick bra, ett högra tempo än tidigare, kvickare förlöpare än någonsin, de var så kvicka att Fredrik råkade ta höger tömmen för fort och förlöparna höll på att svänga in i en helt annan port än som var tänkt.

Som tur var är också Fredrik snabb och hann göra en helomvändning med spannet, dock kostade stoppet honom sju sekunder och en boll. I överlag var han nöjd med turen och jag tycker att spannet var super! Sen fick vi kanske ett kraftigt slag i vagnen när förvågen hamnade i en stolpe och det tog tvärstopp så kraftigt att jag tappade luften när jag fick in handtaget i bröstkorgen. Tackar gudarna för att vi har säkehetsvästar som täcker framsidan av överkroppen också så det blev inte värre än ett blåmärke.

Sista dagen precision, 0.21 straff i tidsfel. Attans! Men en fin runda var det. De hade satt tv skärmar bredvid stallet så man kunde kika på ekipagen som var inne och när Boyd och chester körde var det fullt framför skärmen. En boll stod mellan dem. Chester körde första rundan, felfritt. Boyd körde och alla höll andan, felfri! Och han fick behålla sin världsmästartitel.

I slutänden kom Fredrik på en tionde plats i totalen och svenska laget på en sjätteplats.

Sen passade vi på och kikade på hoppfinalen som inte materialaren Christer ”Chrille” Svensson var lika sugen på att se. Och när vi återvände hade han hunnit få upp alla tunga grejer från stallet så det var bara att packa. Fantastiskt!

Stannade på ett ställe på vägen hem där hästarna kunde släppas ut i en hage en stund och vi käkade mat på ett Gasthaus någon mil bort mitt ute i ingenstans. Eftersom Fredrik inte hade berättat riktigt vad som skulle hända och de som var med talade tyska , och jag är ingen höjdare på tyska, hoppade vi med skrämda ögon in i en främmande bil och hade ingen aning om vart vi skulle. Gott var det i varje fall.

Hur kul det än är att vara ute så är det ganska skönt att komma hem till en varm dusch.

/Antonia

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden