Blogg
25 augusti 2015 05:30

Lätt den största tävlingen

Aachen, lätt den största tävlingen för körningen, och EM på detta gjorde kanske att draget blev ännu större.

Med på resan hade vi Samba Girl, Satir, Corfy, Luma de Lux och Fredriks egna uppfödning Hero Zack. En av de yngsta på tävlingen och den första av Fredriks uppfödningar som gått mästerskap. Han gick bara dressyren då han inte är riktigt redo för precision och maraton.

Dressyrarenan i Aachen är det ultimata testet, det är läktare kring hela arenan, det är massor med folk och mässan är precis bredvid. Men Zack han jobbade på precis som om vi vore hemma, tyvärr var det en förlöpare som tyckte det var lite spännande med en massa grejer på sidorna och tappade focus från uppgiften vilket resulterade i en sämre prestation än man kanske velat. Var lite omvänd tävling med precision som andra delmomentet, två bollar och tidsfel, även där en förlöpare som studsade genom programmet, Fredrik gjorde sitt bästa och försökte balansera upp spannet men gick inte helt bra. Var många som hade problem och det var bara två dubbenollor, Brasseur och Dobrovitz senior, eller pappa Dobro som vi kallar honom.

Maratonet i Aachen är tufft, satir lyckades dra av sig en sko på a-sträckan, som tur var fanns det hovslagare i veterinärpausen. Satir är lite av en nervös själ som ibland stressar upp sig lite när det är maratondags och slår över linan minst en gång varje maraton i pauserna när han tycker vi stått stilla för länge, men trots varning om att han slår så tog bara hovslagaren upp hoven slog på skon med skydd och allt kvar och satir bara stod. Vissa människor har verkligen hittat rätt jobb känner jag.

Landslagsveterinären Barbro var med hela veckan, känns så himla tryggt att ha med Barbro som har koll på alla djuren och som alltid ställer upp. Hon är fantastisk!

Totalt vann Tysklands Michael Brauchle, tvåa kom Iljsbrand Chardon, Holland, det skiljde inte en sekund i straff mellan dem! Fredrik kom på en 16eplats. Etta i lag kom Holland, tvåa Tyskland och trea kom Ungern.

Prisutdelningen är ju alltid inne på stora arenan den sista dagen, en mäktig känsla att stå där inne och höra alla människorna som applåderar. Under prisutdelningen för maraton, som också var inne på stora arenan, Friade kusken Glenn Geerts till sin flickvän. hoppade av kuskbocken och ställde sig på knä mitt bland alla spannen. hur gulligt som helst!

Med oss hem har vi nya lärdomar och även två nya hästar som ska in i spannet. Har varit en tuff vecka i värmen och nu ska vi hem och vila upp oss inför nästa tävling och lära känna dessa två holländska herrarna.

/Antonia

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden