Blogg
11 februari 2016 09:17

De outtalade orden

Det finns ett språk för varje stall, eller egentligen är det kanske en kod som måste knäckas i varje stall. Det handlar lite om de outtalade orden, man måste kunna fylla i luckorna. Detta kräver träning och all hjärnkapacitet som du kan undvara och möjligtvis en gnutta tur också.

Ett vanligt scenario kan vara när man ska byta bett på någon kollega och man frågar vilket bett och man får svaret ”ta (hästens namn) bett”. Detta översätter jag snabbt till ”ta det där bettet som vi hade på (hästens namn) under halva tävlingssäsongen 2014 men som vi fortfarande mest associerar till den hästen” så egentligen kanske koden kräver att du varit med ett tag också. 

Det finns brister i koden, som den mänskliga faktorn. Det har inte varit idel vårväder och sol här i Skåne, det har varit kallt, blåsigt och regnigt. Sånt väder som man helst vill göra innesysslor i, så fick man order att fara ut med ett par, så jag passade på att köra på förmiddagen så man hade det gjort. Så möter man chiefen vid lunch och frågar om han ska köra några djur och han svarar ”nä, ta de där två bara” och där kom den mänskliga faktorn in, vi kan kalla den för Antonia.

När han sa ”de där två” tänkte jag, eftersom jag redan kört det paret måste han mena de där två paren som jag brukar fara ut och skritta. Så medan Persson håller på med något på gården, selar jag på nästa par och spänner för, ska tilläggas att Persson ser detta, men säger inget. Så ger man sig iväg i kylan. När jag kommer tillbaka möter jag en glad chef som säger ”det där gjorde du helt på eget bevåg men det var ju bra att de gick”. Mina fingrar tyckte dock att jag kunde valt en varmare dag att göra sådana extra utflykter på. 

Man kan ju inte vara bäst jämt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden