Blogg
8 augusti 2012 12:57

Viktig information till sportjournalister

Det var ett tag sedan som jag gav er sportjournalister en lektion i grundläggande hästkunskap. För att undvika de grövsta journalistiska grodorna beträffande Casalls balltramp i tidningen imorgon så inser jag att vi måste fördjupa er kunskap lite.

Som ni icke hästkunniga journalister förstått idag så kan alltså en häst göra ett balltramp på sig själv. Det låter betydligt mer imponerande än vad det i själva verket är, men jag förstår om fantasin skenar iväg med er lite när ni funderar över detta faktum.

En häst har fyra eller fem ballar (beroende på kön). För att ytterligare späda på er skenande fantasi så kan en häst även vara utrustad med en snopp i ansiktet. En hingst som tävlar i hoppning kan alltså i praktiken vara ute på banan med fem ballar, en brösta och vara skapt med en snopp i nyllet.

Jag håller med om att det låter helt perverst, men jag lovar er att det inte finns en enda hästmänniska som ens lyfter på ögonbrynet inför detta faktum. För att ni skall förstå så har jag (helt på egen hand) ritat en förklarande beskrivning som ni kan ha framför er när ni skriver morgondagens artiklar om Rolf-Göran Bengtsson och Casalls missade OS-start.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden