Blogg
29 oktober 2014 14:10

Tävlingshelg i Helsingborg

Vi åkte till Skåne på torsdagen vid tre och körde ner till Dahnelius. Jag red Kakan i ridhuset när vi kom fram. På fredagen hoppade vi sista klasser på dagen - en 1,35 med totalfel. Det var kvalklass till Swedish Riders Trophy.

I själva klassen så var det också kval till Morgondagens vinnare. Vi var felfria men jag var inte alls nöjd med rundan. Jag tycker att det var den sämsta jag ridit på Kakan, jag fick ingen jämn rytm.

Vi tog oss vidare till kval två i SRT. Min plan var inte att rida kval två så det blev lite beslutsångest på kvällen. Jag ringde Lotta Björe och hon tyckte att jag skulle rida. Det tyckte jag också men mamma ville inte att vi skulle frångå planen. Vi pratade fram och tillbaka och bestämde att jag inte skulle rida kval 2 utan tävla den 1,30 som vi tänkt innan.

Jag blev trea i Morgonadagens vinnare i samma klass. Dagen efter visade det sig att domartornet hade missat ett nerslag på en juniorryttare. Det var sportsmanship av den ryttaren som hade gått till domaren och berättat om det. Därför blev jag och Kakan tvåa istället och fick några viktiga extra poäng.

På lördagen så åkte vi till tävlingen för att kolla på ponnyklassen Swedish Riders Trophy innan det var min tur att tävla. Det var en 130 med totalfel. Jag gick in för att göra en snabb runda och det gjorde jag men rev ett och fick fyra fel i andra fasen. Det var en mycket bättre runda och jag var nöjd med.

Eftersom jag blev tvåa i Morgondagens vinnare så var det svårt att ta en bättre placering i söndagens 1,35. Man får rida båda och räkna det bästa resultatet. Vi bestämde att jag inte skulle rida den klassen utan spara på sprången. Målet den här helgen var ju att försöka ta en bra placering i Morgondagens vinnare och det gjorde jag. Dessutom så blev vi SM-kvalade eftersom vi satte den andra felfria 135 klassen.

Sedan var det bara att köra hem igen. Nästa tävling är Strömsholm vecka 45 då det är kval till Morgondagens vinnare igen.

//Hugo

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden