Blogg
6 oktober 2014 18:45

Superbra träningsdagar

I tisdags åkte vi till Norrköping där Pether Markne har träningar och tränade för honom.

Som uppvärmning red vi en jättebra övning som är svår att förklara. Men det var en lösgörande och kontrollövning samtidigt som man jobbade på att få gas och broms att funka. Jag skulle behöva rita för att förklara.

När vi sedan började hoppa vad det banhoppning på låga hinder. Vi hoppade en lång bana med olika linjer för att kolla rytmen och balansen. Vi fick bedöma varandra för att se vad man gjorde bra och vad man kunde förbättra. Jag fick godkänt av de andra:)

Vi hoppade sedan samma bana men avkortad och lite högre. Jag fick samma tips av Pether som jag även fått av Lotta innan, att jag ska köpa en repnosgrimma till Kakan. Han blir stark och den hjälper till lite grann att bromsa upp honom utan att betsla upp honom. Nu har pappa beställt en sådan och den kommer om ca två veckor. 

Dagen efter var det Lottaträning. 

Vi värmde upp själva och sedan började vi hoppa ett kryss på en åttavolt för att få hästarna låga i form och lösgjorda. Efter det hoppade vi en evighetsövning, samma sak där att fortsätta få hästarna låga i formen. Dessutom var det en styrketräningsövning. Det var bara väldigt låga hinder. 

Efter det tyckte jag det räckte för Kakan eftersom jag hade hoppat dagen innan. Så när de andra hoppade banan så började jag trava och skritta av honom.

Förra veckan fick jag och Kakan två jättebra träningsdagar.

På torsdagen blev min syster Hilda uppringd av vår ”gamla” tränare William Nilsson Fryer som ville ha hennes hjälp i stallet över helgen. De bor utanför Nyköping. William och Anna var i Polen och tävlade och behövde stallhjälp lite akut. Jag hängde med Hilda dit och vi hade stalljobb hela helgen. Hemma fick jag hjälp av Malin Kullman med att rida både Kakan och Lady.

Jag kom hem i söndags vid lunch och är nu tyvärr sjuk. Hilda är kvar hos William och Anna tills måndag kväll. Jag kunde rida Kakan igår innan jag däckade i sängen. Lady fick vila men idag kom Malin hit igen och red båda två.

På tisdag är det Pether-träning igen men tror tyvärr inte jag kommer kunna åka eftersom jag har feber. Vi får se hur det blir. På söndag ska jag tävla Kakan i Södertälje, en 1,35-klass. Måste blir bra och kunna rida resten av veckan.

/Hugo

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden