Blogg
10 november 2014 12:04

Sista blogginlägget

Nu har ett år gått som Tidningen Ridsports stipendiat! Det här är mitt sista blogginlägg på Tidningen Ridsport. Vad tiden går fort när man har roligt. Att jag fick det här stipendiumet har varit helt otroligt utvecklande för mig.

Även om jag inte nådde de mål som jag satt upp så har inte det berott på mig och min träning utan beroende på att vi sålde ponnyna innan de egentligen skulle säljas.

Så är det i vår värld. Vi hade turen att få så bra köpare och vi kunde inte tacka nej och vänta tills jag egentligen var färdig med dem.

Eftersom det gick snabbt så blev det ju dessutom lite bråttom med att hitta en storhäst och som tur är så hjälpte Teres Bergström mig även denna gång att hitta rätt häst till mig. Jag är så glad att vi kunde köpa Kakan och se framåt.

Det har varit så mycket bra som jag fått vara med om och ta del av men höjdpunkten var nog ändå dagen i Scandinavium. Jag fick vara med Lotta Björe att gå banan och jag fick vara med både Sylve och Lotta ”bakom kulisserna”. Jag fick stå och titta på när världseliten red och hoppade fram. Det var jätteinspirerande och lärorikt.

Det har även varit jätteutvecklande att få träna för Lotta och Sylve på Rekasta. Både träningen och allt snack runt middagsbordet har påverkat mig mycket som ryttare.

Jag har även under året träffat på det som har varit väldigt jobbigt och tråkigt under en period, utan att säga mer, men även dessa motgångar och tråkigheter lär man sig något av säger mamma. Det är säkert sant och en dag kanske jag ser det själv.

I kväll kom jag hem från Strömsholm. Jag och Kakan har haft lite otur med en bom i varje klass som föll. I fredags kom jag i alla fall trea bland juniorerna i ett av kvalen till ”Morgondagens vinnare” viktiga poäng.

Jag vill TACKA Tidningen Ridsport, alla bloggläsare, alla nya trevliga möten med människor, journalister och fotografer som jag träffat tack vare stipendiet, alla andra som jag mött och träffat tack vare denna utmärkelse.
Ett stort TACK även till Lotta Björe, Sylve Söderstrand för superbra träningar, tävlingsplanering och allt annat som ni hjälpt mig med under året. Får inte glömma Rekastas ”egna kock” Ivan Zulutea som lagar den godaste maten som finns.

I kväll sover jag sista kvällen här hemma på ett tag. I morgon flyttar jag och mina hästar till Falkenberg för att börja jobba och träna hos familjen Tovek. Det ska bli sjukt kul och väldigt utvecklande. Jag har lagt skolan åt sidan och kommer satsa allt på ridningen och hästar framöver tills jag vet vad jag vill bli och hålla på med. Den dagen kan jag alltid ta upp skolan igen.

Ha det bra alla!

/Hugo

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden