Blogg
8 april 2014 16:04

Många språng den här veckan!

Förra helgen och även helgen som var har jag följt många resultat på Equipe, jättesugen på att få tävla själv. Men planeringen som jag gjorde tillsammans med Lotta och Sylve var långsiktig och gjordes för att ponnyerna ska hålla hela säsongen och att vi ska vara som bäst när det verkligen gäller.

Därför är det mycket träning på vårt schema.

Jag gjorde faktiskt en start förra helgen. Det var debut med ”min” häst Erik. En tävlingssugen häst var taggad och lite spänd på årets första tävling. Rundan var väl inte den bästa jag har gjort men det var ju första tävlingen på häst. Vi rev ett hinder och fick ett tidsföljd i en 125 cm A:0.

I onsdags var det träning för Lotta igen. Denna gång tog jag faktiskt med mig Erik, för att få bra tips och hjälp när jag nu ska börja rida in mig på häst. Bra träning som vanligt.

För ett par veckor sedan kom en intresseförfrågan från Ridsportförbundet om vattenträning för Pether Markne i Åby, Norrköping. Jag och Skuggan kom med och fick möjlighet att träna för Peter och träna på att hoppa stort vatten.

Det var jättebra träningar både lördag och söndag. Jag fick väldigt bra tips och råd. Stort vatten är inga problem för Skuggan. Det har det i och för sig inte varit innan heller men man vet ju aldrig efter en lång inomhussäsong. Skönt att checka av det innan vi ska åka utomlands och tävla.

Det var även två kortare föreläsningar under lördagskvällen. Bland annat var det Sara Johansson som är groom hos Malin Baryard och har varit det i åtta år. Hon pratade och tipsade om hur det är att resa med häst utomlands. Bra tips att tänka på inför långa resor. Efter det berättade Claes Pettersson från Hästägarklubben hur man som ryttare kan knyta bra kontakter med hästägare och sponsorer. En mycket rolig och lärorik vecka.

Nu är det bara ett par dagar kvar innan det är dags för meeting så packningen är i full gång. Både Lilly och Skuggan ska med den här gången.
               
/Hugo

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden