Blogg
13 augusti 2014 17:16

Äntligen är jag igång igen

Nu har alla ponnyer flyttat till sina nya ägare och Kakan har kommit hem. Det är lite konstigt att bara ha en häst att rida men skönt att allt är klart nu så jag kan fokusera framåt.

Det har varit jättejobbigt innan allt blev klart. Nu börjar nästa fas och det är också lite speciellt.

Efter att ha tränat och tävlat jättemycket och varit med i de högsta klasserna så får jag nu börja om. Kakan behöver dessutom kondition och styrketränas ordentligt innan vi börjar träna och tävla.

Mamma, pappa och jag åkte ner till SM i Vetlanda med vår nya lastbil som vi hämtade dan innan. Jag ville gärna titta på ponny SM och vi provbodde lastbilen. Vi kom ner på fredagskvällen och då var tävlingarna slut. Vi grillade tillsammans med familjen Dahnelius.

På lördagen kollade vi på nästan alla klasserna. För C- och D-ponny var andra SM-kvalet en Msv A. Det var svårt för många ekipage och det var många som ramlade av sin ponny. Man hörde flera som debuterade Msv A på SM, kanske inte så lätt.

Det var även en hel del fina ekipage att titta på. Man såg tydligt att de som har rutin att rida på den höjden gjorde kloka val på banan. Vi stannade kvar till söndagen men då tittade vi bara lite på finalen i Krafft-cupen och såg inte SM-finalerna.

Jag blev sugen på att rida när vi var i Vetlanda och kollade så när vi kom hem red jag ut i skogen direkt med Kakan och bara galopperade. Sen åkte jag till min kompis Tom och vi fiskade kräftor. Jag fick med mig en hel del hem och pappa kokade dom på kvällen.

Snart börjar träningarna för Lotta Björe igen och det ser jag fram emot. Det var så länge sedan jag hopptränade. 

Idag fick jag besked om att jag kom in på distansutbildningen i Kalmar. Jag har även kommit in på ekonomilinjen och samhällslinjen här i Motala och jag vet inte hur jag ska göra. Börjar bli dags att bestämma det.

Helst vill jag vara hos någon duktig ryttare och förhoppningsvis få rida mycket så jag kan utvecklas som ryttare. Det blir lite svåra beslut att fatta idag eller i morgon.
/Hugo

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden