Blogg
16 september 2014 13:32

Kvalad till 1,40

Efter förra helgens tävling så hade vi hästtandläkaren här för att kolla hur Kakan såg ut i munnen. Det kändes som att han kunde vara vass eftersom han blev svårsvängd när vi var i Sundbyholm. Kakan var vass i munnen och fick det fixat.

I torsdags skickade vi in höstens träckprover. Vi har sju hästar i stallet och endast två hade så mycket att dom behöver avmaskas. En tredje häst hade 150 EPG så Kollamasken satte odling på dom tre för att se vad det visar.  Det var lite sånt vi höll på med mellan Sundbyholm och Ljungbytävlingarna.

I torsdags kväll åkte pappa och jag med Kakan till Ljungby. I fredags red jag en 120 två faser. Det var ju första inomhus med Kakan. Jag har aldrig ridit honom i ridhus innan. Jag visste att tiden var snål i grundomgången och försökte klara den men det viktiga var att få till en bra runda med honom. Det kändes jättebra och inte så svårt att rida den stora hästen inomhus som jag trodde. Vi fick ett tidsfel så det blev ingen omhoppning.

Eftersom han kändes så fin och jag hade kvalat till 130 så bytte jag och pappa klass till lördagen. Det fanns ingen 130 så jag red en 135 i stället. Han var väldigt fin och vi fick till en felfri runda. Även på söndagen bytte jag klass och red en 130 istället för 120 som vi hade anmält.

Klassen började redan 8 på morgonen och eftersom jag var efteranmäld startade jag i början. Det blev en tidig morgon men Kakan var pigg och glad. Kakan var lite tröttare inne på banan men skötte sig jättebra och vi blev felfria. Så på två starter hade vi kvalat till 140.

Jag red hela helgen på gag med bettringarna som jag hade sista dagen i Sundbyholm. Det kändes jättebra. Jag tror att när han blev svårsvängd i Sundbyholm kan varit att han hade vassa tänder. Annars var det nog så att jag fick lite hjälp att svänga av ridhusväggarna. Han är i alla fall fin i munnen och han var fantastisk i helgen.

Det finns massor med saker att träna på nu så det blir mitt jobb framöver. Jag behöver få ihop honom lite mer mellan hindren och fortsätta att styrketräna honom och dessutom få honom mjuk och följsam.
Nu vet jag lite mer hur det är att tävla en stor häst och vad jag ska jobba på.

/Hugo

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden