Blogg
30 september 2014 07:00

Ny häst i stallet

Hela förra helgen väntade vi på att min nya häst skulle komma men hon kom inte. Men till sist så kom hon och vi var och hämtade henne i Mjölby på tisdagen.

Det kom ut en långhårig och trött tjej ur lastbilen.

Nu har hon vilat, ätit och druckit jättebra så för två dagar sedan var det dags att fixa till henne. Hon blev klippt och tvättad, manen klippt och så kom hästtandläkaren hit eftersom hon hade jättesvårt att tugga kraftfodret. Hon hade jättevassa tänder så det var bra att fixa till det innan jag skulle börja rida henne.

I går satt jag på henne för första gången. Jag skrittade och joggade henne lite i paddocken eftersom hon inte har varit igång när vi köpte henne. I dag jobbade jag henne lite mer och fattade galopp och testade hur hon var. Jag har ju inte provridit henne innan utan det var första gången jag red henne igår. Hon verkar vara jättefin att rida. Hon är åtta år och tävlade 1,20 som 5-åring men har inte tävlat på tre år. Det ska bli kul att sätta fart och bygga upp hennes kondition och styrka.

Kakan har jobbat på som vanligt i veckan. Jag red ett markarbetspass för Malin i torsdags och i lördags tävlade jag en klass i Mantorp där Lycketorp hade fina tävlingar.

Jag kunde inte låta bli utan debuterade 1,40 med honom. Klassen innan var 1,30 Agnes Minnesklass där det var många starter och cirka 15 som gick till omhoppning. Det var en bedömning A1:a. Vi tog ut för tidigt så det blev lite för lång framridning men han var pigg och fin när vi red in på banan.

I början av banan gick det jättebra. Till hinder nummer ett kom jag jättebra och kom något kort till tvåan och red framåt mellan tvåan och trean där det var fyra galoppsprång.

Till fyran fick jag inte tillbaka honom helt och han hann inte upp med frambenen utan rev det. Jag tänkte att jag skulle sätta ihop honom ordentligt till hinder nummer fem som var en stor oxer ur sväng. Jag tog lite för mycket och fick rida fram strax innan hindret och rev frambommen där. Sedan rullade det på till sista hindret där jag hade lite otur och en bom föll.

Vad lärde jag mig då av det? Jo, han måste bli kvickare i huvud och ben, vilket jag får träna med mycket studs och tempoväxlingar. Jag måste bli bättre på att komma till ridning efter ett språng genom att räta upp mig ännu snabbare och samla ihop galoppen.

På tisdag ska jag träna för Pether Markne och på onsdag är det träning för Lotta Björe. Den här veckan blir det hårdträning och mycket finslipning.

//Hugo

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden