Blogg
10 september 2014 07:00

VM-veckan

Jag har suttit hela veckan framför datorn och kollat på VM. Det är inte många ritter jag har missat. Jag lär mig mycket genom att kolla på alla duktiga ryttare, olika ridstilar och framför allt vad Lotta Björe säger när hon kommenterar ritterna.

Förra veckan tränade jag markarbete för Malin och fortsatte att kondition- och styrketräna. I torsdags kväll åkte vi till Sundbyholm för att tävla. Under helgen testade jag tre olika bett för att se om jag kan hitta det som passar bäst på tävlingar eftersom han blir pigg och stark.

På fredagen red jag en 1,20-hoppning två faser och provade då ett rakt gummibett med långa skänkar och hade två tyglar. I början av banan gick det rätt så bra men i slutet av grunden och hela omhoppningen blev han väldigt på och stark. Vi var i alla fall nolla och blev placerade.

På lördagen var det en 1,20 A:0 och då tog vi bort den översta tygeln. Då blev jag för stark i handen men det var en bättre runda än dagen innan. Vi fick ett nerslag.

På söndagen testade vi ett gags med bettringar. Det var en 1,25-klass två faser. Han var väldigt pigg och glad. Jag hade kanske lite lättare att få stopp på honom men fick jättesvårt att svänga honom, framför allt till höger. Inga skrytrundor den här helgen men bra träning och dessutom så satte vi två nollor i 1,20-1,25-klasser. Det gör att vi är kvalade att rida 1,30.

Hela helgen var det väldigt varmt och fint väder. Sundbyholm är en jättefin anläggning och banbyggaren Maria Alfredssons banor var som vanligt väldigt bra.

I måndags kom våran hästtandläkare hit och gjorde iordning Kakan i munnen. Vi tror att han kommer kännas bättre nu eftersom han hade väldigt vassa tänder.

Den här veckan blir det ingen hoppträning eftersom jag ska tävla i Ljungby i helgen. Det blir första inomhus för oss och även den här helgen kommer jag att rida som en träning. Prova lite bett och känna hur den stora Kakan är att rida inomhus.

I veckan som gått råkade mamma köpa en häst till från Irland. Den kommer om ca två veckor. Det blir spännande och se vad det är som kommer hem.

/Hugo

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden