Blogg
3 mars 2015 08:00

Var är mitt team?

Vilken bra vecka jag haft, mycket ridning och flera bra lektioner för Mette, både till häst och utan häst. Börjar få mer och mer styrsel i mina långa ben och har fått fram handen bättre nu, har fått några riktiga aha-upplevelser när allt funkar, dessa hästar är verkliga skolmasters (vill ta med hem!!).

Rider även några projekt, hästar som inte funkar så bra för sina ryttare har visst en förmåga att rida bra på konstiga hästar och konstigt på bra hästar som jag tror Mette tänker ibland…. 🙂

Varje eftermiddag i stallet groomas alla hästar noggrant och vissa får t o m massage, det är ett rejält jobb att gå igenom en häst, även om vi har en massageapparat (kallas de verkligen så?)så tar det både tid och kraft när man gör det grundligt. Det är fascinerande vad olika hästarna kan kännas i musklerna dag från dag, mycket bra information får man av detta. Det finns igen skrittmaskin här så vi promenerar på eftermiddagarna med hästarna, eller skall jag säga klättrar, det är som sagt ganska branta backar som skall forceras, bra för ryttarens kondis och benmuskulatur! Viss linas istället kravlöst för att hjälpa till att ta hand om förmiddagens slaggprodukter i kroppen. 

Mette har kallat till möte två gånger sedan jag kom och jag gick dit med viss oro…. ”Vad har vi nu gjort för fel eller vilket problem skall nu tas upp?” Ja, tyvärr är det min första tanke när jag kallas till ett möte spontant (dålig erfarenhet)! Men istället var det ett möte med pep-talk, feedback, diskussion om chefsskap, elever/kunder, jag- som- tränare, + en mini clinic om sitsen och tips i största allmänhet om ridning och skötsel av träningsstall. YES, YES precis vad jag behöver nu inför mitt uppstart på fina Thulesbo, praktiskt och positivt tänkande! Mette pratar om effektivitet utan att tappa bort hästen, kundkontakter utan att sälja ut sig själv, hur viktigt det är med tydlighet och kontroll av både personal, kunder som hästar. Hon ställer frågor och låter oss komma med förslag och lösningar på olika tänkta problem, så väldigt givande och generöst, denna typ av möten kommer jag att kopiera hem till mitt företag!

Även om man varit egen företagare i flera år så behövs stöd och tips och feedback från någon som har varit med längre och har framgång. Jag har alltid sökt efter mitt team (hallå var är du/ni???) ensam är inte stark och samarbete är mycket mer givande och effektivt, men det är inte så lätt att hitta the ”perfect match”. Min familj är inte hästnördar så jag har fått acceptera att de inte är intresserade, men de är väldigt hjälpsamma. De har supportat mig så gott de kunnat, speciell min man som ställt upp fantastiskt genom senaste åren, för att inte tala om den långe spinkige sonen som åkte hem från skolan hela högstadiet för att ta in hästar i ur och skur sedan vi skaffat egen gård! Tack Mange!

Jag söker ju en ”like”, någon som brinner för häst, inte är för egoistisk i sitt sätt att se på framgång och som är öppen och vill lära mer och mer! Alla framgångrika ryttare eller hästföretagare som jag ser runt mig har någon eller några som finns där hela tiden, med samma målbild! Det är det som gör framgång och vägen dit värd att kämpa för.

Titta på Mette och Anna, de är som ett när det gäller hästarna och företagandet, tävlandet eller personalen, deras samarbete är framgång i sig, de litar på varandra och stöttar varandra i ur och skur. Hästarna och arbetsglädjen är klistret som binder dem samman! I går till exempel åkte vi hem till Anna och Paul (och söta Isabell 3 mån) och spånade fram den pas de deux som de skall rida i Las Vegas, under pausunderhållningen vid World cup finalen. Jag kollade in filmer på you tube av p- d- d ritter, blandade turer hit och dit och skrev ner en koreografi, Anna, Mette och Paul spelade olika teman med musik och mixade och trixade, diskussionen runt bordet varande många timmar och det var så kul! Vi började i ena änden av musikvärlden och slutade i den andra innan vi var klara! Hoppas ni får möjlighet att se den så småningom!

Hoppas mitt team finns där ute och jag hittar er/dig inom kort, behövs verkligen inför inflyttning på större anläggning med förverkligandet av just en ridanläggning med helhetstänk. Har ju faktiskt redan hittat en del i teamet genom Camilla Alexandersson som äger anläggningen med sin man. Hon är en väldigt ambitiös och kunnig equiterapeut och vi satsar på att gemensamt arbeta för ett holistiskt tänk runt ekipage och deras målbild som friska, hållbara tävlingshästar. Det vill säga lösgjorda, rakriktande hästar m h a rätt träning, med tillgång till professionell equi-behandling vid behov, veterinär knuten till anläggningen, bra hovslagare o s v, under samma tak. Det borde vara ett steg i rätt riktning i den komplicerade hästvärlden, försäkringsbolagen borde stå i kö för att vilja sponsra oss….

To be continued
/ Karin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden