Sverige
25 juni 2015 14:54

Kees de Jong lämnar Flyinge

Flyinges vd Kees de Jong har sagt upp sig och byter bransch. I september börjar han som vd för ett företag som arbetar med rådgivning inom köttproduktion.

Kees de Jong lämnar Flyinge
Kees de Jong slutar som vd för Flyinge. Roland Thunholm

Sedan i vintras har Kees de Jong både haft sin tjänst på HNS, Hästnäringens Nationella Stiftelse, och samtidigt varit vd för Flyinge.

Han var också en av dem som sökte den nya gemensamma vd-tjänsten för Flyinge och Strömsholm.

– Den rekryteringsprocessen är inte klar och jag väljer att tacka ja till ett nytt spännande uppdrag, även om det känns vemodigt att lämna Flyinge, säger Kees de Jong som önskar den nya vd:n lycka till.

– Jag är övertygad att den nya styrelsen och vd:n kommer att se den styrka som finns i verksamheten och att Flyinge kommer att fortsätta utvecklas som norra Europas främsta mötesplats för hästar och människor. Jag kommer att sakna alla kompetenta medarbetare här. När jag informerade personalen häromdagen sade jag att Flyinge kan klara sig utan mig som vd, men inte utan medarbetarna.

Kees de Jong började arbeta på HNS, Hästnäringens Nationella Stiftelse, i slutet av 90-talet. Han är affärsområdeschef för de tre riksanläggningarna och har sedan i december också varit vd för Flyinge.

Det nya jobbet är som vd för Gård och Djurhälsa AB. Företaget är relativt nybildat efter en sammanslagning av Svenska Djurhälsovården, Svenska Pig och Taurus. Företaget jobbar bland annat med rådgivning till uppfödare av gris, lamm och nöt.

Kees de Jong slutar på Flyinge 12 september. Målet är att den nya gemensamma vd:n för Flyinge och Strömsholm ska vara klar att ta över då.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden