Blogg
21 oktober 2014 14:38

Året hos William Fox-Pitt går mot sitt slut

När jag var yngre drömde jag om att jobba med hästar och nu är jag här. Nu har jag varit här i drygt ett år, har genomfört min första säsong med min underbara pålle, fått vara med om att hylla EM och VM medaljer, två fyrstjärniga vinster och flertalet höga placeringar.

Jag har varit en del av ett fantastiskt team, jag har lärt känna så många nya fantastiska människor och jag har funnit vänner för livet.

Visst är det tufft ibland och vissa dagar har jag undrat vad fasen jag håller på med. För det är inte alltid roligt, långa, regniga dagar då det enda man vill är att gå in, torka och krypa in under täcket. Men när jag jag sitter på hästryggen och allt stämmer då får jag svaret, för att jag ÄLSKAR det!

Under året har jag haft privilegiet att rida några av världens bästa fälttävlanshästar vilket har varit otroligt! De är alla speciella individer som lärt mig otroligt mycket och hjälpt mig bli en bättre ryttare. William har under min tid här dels hållt lektioner då jag ridit Bambi, dels på hans hästar vilket varit guldvärt! Jackie som är stallchef har lärt mig otroligt mycket angående hästskötsel på högsta nivå. Hon har hjälpt mig otroligt med mycket Bambi och visat mig hur du på bästa sätt förbereder en häst för en fyrstjärnig tävling. Kort sagt hon har lärt mig saker jag kommer ha med mig hela livet!

Det är med tacksamhet gentemot William, Jackie och alla andra som jag nu är inne i min sista vecka här hos Fox-Pitt Eventing. Jag ska nämligen jobba för australiensiska ryttaren Sam Griffiths nästa säsong. Sam vann Badminton i år, kom trea i Burghley, hade ett bra VM och många andra topplaceringar. Jag blev erbjuden ett jobb som vice stallchef och har bestämt mig för att börja där. Jag har ett par kompisar som jobbat hos Sam och han ska vara en riktigt bra tränare. Jag kommer väldigt bra överens med Sam, hans fru och de som jobbar hos Sam så jag är väldigt exalterad inför nästa säsong! Jag kommer bara vara 30 minuter från Williams så jag kommer fortfarande kunna träffa alla underbara kompisar jag mött!

Tänkte berätta om ett par av de bästa upplevelserna jag haft under året. Efter VM då guldet var så nära men ändå så långt borta var vi alla lite nere men den underbara Bay My Hero visade alla att visst är en Burghley häst och slutade på en välförtjänt fjärde plats. Veckan efter var det dags för Blenheim och jag fick åka med som groom.

Jag hade en otrolig vecka och Blenheim Palace är ett helt otroligt ställe!! Tänk er en sjö som utger vattenhinder med svanar simmandes runt omkring. Veckan bjöd på ups and downs då William hade utbrytningar på två av sina hästar och därav bara hade en häst i den avslutande banhoppningen. Men det var inte vilken häst som helst utan den underbara fuxen Freddie Mac. Freddie är en speciell herre, han är rädd för det mesta, ibland vill han inte alls bli fångad i hagen och ibland är det bara alldeles för mycket att få nya skor på sig. Men den veckan visade han vilken superstjärna han är, ja visserligen hade han en bom ner i banhoppningen och slutade tvåa men i mina ögon är han vinnaren. Blenheim var en helt otroligt upplevelse! En annan upplevelse jag aldrig kommer glömma är då jag fick hoppa min favorithäst, Seacookie. Det var en av de coolaste upplevelserna jag varit med om. Hur töntigt det än låter. Jag kommer skriva om fler av mina guldkorn från Williams framöver.

Lastbilen rullar i detta nu mot Frankrike och Pau. I lastbilen står min favvopålle, Cookie, och en annan av mina favvisar Parklane Hawk. Jag hoppas verkligen att vi får använda vår artistiska sida och rita banderoller för dem i slutet av veckan, varje gång någon häst gör bra ifrån sig på en stor tävling gör vi banderoller för dem.

Hejsvejs!

/Line

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden