Blogg
22 april 2014 11:20

Världscupfinalen!

I helgen har jag följt världscupfinalen i både hoppning och dressyr. Jag har suttit som klistrad framför Tv:n på eftermiddagarna och till och med följt dressyrfinalen på dator i stallet.

Även fast jag är dressyrryttare är det lika inspirerande och lärorikt att se hoppningen och se de stora ryttarna som har så många års rutin. En av mina favoriter när det gäller stil är Marcus Ehning. Han är otroligt mjuk och följsam i sin ridning och stör aldrig hästarna. Sedan är jag väldigt glad för Daniel Deussers skull som vann finalen eftersom han har fått slita i många år innan han kom till Stephex Stables och fick möjlighet att få rida de topphästar han har nu.

Ridning på professionell nivå är svårt för att allt hänger på vad du sitter på för hästar. Det spelar ingen roll hur duktig du är om du inte sitter på tillräckligt bra hästar.

Dina mål måste matcha hästens kapacitet. Först då kan det bli verklighet. Det låter ganska enkelt när man läser det men att hitta en häst som kan uppfylla dina drömmar är väldigt svårt.

I dressyrfinalen var självklart Charlotte Dujardin min favorit. Det är otroligt starkt att kunna prestera som hon gör gång på gång när alla förväntar sig att hon ska vinna. Att dessutom slå världsrekord igen är stort. Snacka om att ha nerver av stål!

Sedan tycker jag att både hon och hennes tränare Carl Hesters inställning till sporten är fantastisk för att de är så jordnära och realistiska.

Hästarna går i hage varje dag och de tränar fyra dagar i veckan. Två dagar rids de bara ut och en dag helt ledigt.

Det är viktigt att hitta balansen mellan utveckling och styrketräning där hästen samtidigt ska tycka att det är kul.

Charlotte och Valegro har bidragit till att harmonin mellan häst och ryttare premieras högre idag. Det blir allt tydligare att domarna vill se en avspänd häst som är spänstig istället för en som går med spänning.

På lördag är det äntligen dags för hingstvisningen här på Lynga. Det ska bli väldigt kul och jag hoppas att vi ses!

Kram Marina

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden