Blogg
15 maj 2013 23:00

Hoppe har utvecklats fint

Nu har vi precis avslutat den första träningen. Det är mycket som har hänt med min ridning sen sist jag var här och Hoppe har utvecklats fint. Vi har bland annat klarat av debuten i Prix St Georges, inte på strålande resultat, men med stor potential och mycket framtidshopp.

Vi började träningen med genomgång av vad vi har gjort där hemma och hur upplägget ser ut. Sen började vi arbeta med tempokontroll, en av Adelindes käpphästar, och såg till att Hoppe var snabb och framme för skänkeln och fortfarande uppmärksam och eftergiven i handen – i alla tre gångarter. I galoppen var fokus på att få honom rak och spåra och så jobbade vi mycket med tagen bakdel på volt och Adelinde ville ha kvickare bakben och mer böjning i hela bålen än vad jag har ridit med hemma.

Efter det tittade vi på byten och lite serier, Hoppes paradnummer. Han älskar att byta och gör det för det mesta fint med mycket uttryck, först i vart fjärde, sen vart tredje och avslutade med vartannat.

Sist jag var här sa jag mycket kaxigt att vi skulle rida piaff och passage lätt som en plätt efter vintern och detta ville Adelinde naturligtvis följa upp. Hon fick hjälpa till med piska från marken först men det gick som en dans!

Vi har tränat hemma under vintern med KG Svenssons hjälp, och han är mycket skicklig från backen. Idag var Hoppe helt avspänd när vi trampade och jag kunde lätta av i handen och växla mellan piaff och passage mycket enkelt, kändes härligt såklart!

Adelindes träning är krävande, jag är helt slut just nu, men mycket rolig. Hon är själv väldigt duktig på mental träning, vilket jag tycker präglar även undervisningen. Dressyr är ju en mycket komplex sport men hon gör det enkelt och lättförståeligt både för ryttare och häst och ingjuter självförtroende. Förra träningssejouren vi var här jobbade vi mycket basic, även om vi även tittade på rörelser. Det har gett fint resultat och både Adelinde och jag själv är nöjd med utvecklingen.

Idag var det en kille som håller på med körning här och tömkörde några av Adelindes hästar. Han är skicklig på piaff och passage och det var intressant att titta på.

Nu tänkte jag försöka hinna med en tur in till byn Nijkerk och försöka lokalisera en kameraaffär så jag kan skaffa en ny kamera, och ni får förhoppningsvis snart se bilder av högre kvalitet!


Piruettarbete.


Nyduschad efter träning kliar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden