Blogg
19 november 2015 14:15

På plats på Playitas

Nu har vi har vi spenderat 36 timmar på La Playitas i Fuerteventura á la Apollo. Jag delar rum med Niklas Lindbäck och Johan Lundin.

I måndags efter en 45 minuters bussresa från flygplatsen kom vi till La Playitas. Vi checkade in på våra rum, åt en  lunchbuffé för att sedan dra igång det riktiga allvaret med SOK med föredrag. Först var det en presentation av La Playitas om alla faciliteter och så,  för att sedan gå vidare till en kort presentation av Viasat som är här.  De berättade om sin OS-produktion från Sotji som jag tyckte var grym samt hur det kommer att bli i Rio. De ska göra lite presentationer och annat här med Carolina Kluft. De visade lite inslag av vad de har gjort än så länge och det materialet var grymt. Det blir nog nästan lika bra att följa OS från soffan som på plats.

Efter det så fick lite nya kläder från H&M som också ska göra OS-kollektionen. Det är riktigt nice så tummarna upp för H&M! Sen på kvällen hade vi middagsbuffé för att sedan gå tidigt till sängs då krafterna skulle vara på topp för tisdagens fystest.

Vi har också haft ett möte mellan oss i svenska fälttävlanstruppen där vi utvärderade EM i Blair. Vi uppnådde det mål som vi satt för EM vilket var att ta en plats till OS. Ifall vi ska nå vårt mål i OS – vilket är en lagmedalj – måste vi höja oss. Blair var väldigt annorlunda gentemot de flesta tävlingarna samt mot vad OS kommer vara relaterat till underlag och förhållanden. Det känns dock som vi alla är på g och supermotiverade så det finns inga ursäkter nästa år.

På eftermiddagen gjorde vi det årliga fystestet vilket är av mindre förtjusning. Vi började i gymmet där vi gjorde ett antal styrke- och spänsttest som gick för det mesta helt ok. Staffe, vår förbundskapten, beslutade sig ganska snabbt för att delta i testerna då han insåg att han hade en bra chans vilket resulterade i att han ansåg sig som vinnare efter styrke- och spänsttesterna. Det får han leva på ett tag. Efter det gjorde vi coopertestet vilket är en plåga som känns än idag (coopertestet är ett sätt att testa kondition och syreupptagningsförmåga genom att den som testas springer så långt hen orkar på tolv minuter, reds anm). Rätt nöjd med 11 min 53 sek på 3000 meter. Direkt efter fystestet var det bara att ruscha tillbaka till föreläsningssalen för att bli indelade i lag som vi under dagen gjort en del aktiviteter med. Sen middag och tidig sömn då coopertestet satte sina spår… 

Morgonen var stel efter coopertestet med ett långt samtal inom laget angående delar som vi kan förbättra samt hur vi ska göra det. Sen började vårt teambuilding med det lag som man blivit indelad. Det är en tävling med flera moment. Vårt #team9forgold var rätt grymma. En av uppgifterna var att skapa en film som jag inte kan avslöja några detaljer om då den inte ska lämnas in förrän på söndag men jag hoppas ni får se den för den är grym!

Sen var det en tävling bestående av fem stationer. Jag började mindre starkt genom att ramla av kajaken men vid de andra stationerna tog vi igen det och jag är säker på att vi har ett bra utgångsläge inför när filmen, som är huvudmomentet, bedöms. Vi avslutade kvällen med en föreläsning där vi delade erfarenheter inom laget. Nu sitter jag med Johan och Niklas på balkongen och förbereder för morgondagen och framförallt min gymsession med Jesper the man.

God Natt!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden