Blogg
30 augusti 2014 12:00

Ny dag, nytt presscenter

Min kollega Annelie Frank är rutinerad i omgivningen kring Haras Le Pin efter flera dagar här nere sydöst om Caen. Själv fick jag storögt köra in på de vackra omgivningarna för första gången lite före 7:30 i morse. Det är imponerande, vackert och ett fantastiskt sceneri för VM-fälttävlan men ack så lerigt.

Nytt pressrum betydde ny arbetsmiljö för dagen. En kort recension så här långt:
+ kaffe och te hurra!
+ fräscha toaletter
– alldeles för få bord och platser, vi annekterade raskt platser och tackade Annelie för att hon insisterat på tidig avfärd, rutinerat!
– varken Wi-Fi eller gammaldags kabelinternet fungerar för alla. K A T A S T R O F , när ni läser detta har det så klart löst sig men detta skrivs 9:42 efter två timmars ”Jakten på det fallerande nätverket”.
Banan går utanför knuten på pressrummet, här känns det som om arrangören verkligen tänkt till på placeringen.
Det surrar värre än vanligt i bikupan som är pressrummet, dels stor förväntan inför dagen, dels skallar ropen WiFi åt alla.

Pressen är indelad i flera grupper men alla sitter tillsammans. En del representerar nationella förbund ungefär som våra svenska klippor Sarah Thunholm och Margareta Borg (speciellt tack för gummistövel utryckningen) som båda haft bilarna fulla med svenska journalister i morse på väg hit.
Andra är som jag och Anneli representanter för tidningar och webbsiter. TV- och radio-journalisterna till hör en exklusivare skara och har egna holkar de jobbar i, lite bättre mat, dryck, shuttle och det hela. Broadcasting media rules! Så enkelt är det, den hackordningen råder.
Pressrummet är självklart fullt med fotografer från världens alla hörn, detta är en otroligt bildmässig gren och det kommer att kablas ut mängder med bilder härifrån när väl kablarna är inpluggade ordentligt. Annelie som varit här tidigare i veckan har redan vittnat om problemen, kanske hoppades vi att det skulle löst sig men det gör det inte här.

Det ändrar inte det faktum att vi idag är ”höga” och pumpade på att få se fälttävlansekipage, fortfarande är jag lätt lycklig över gårdagens kürfinal. 

A bien tôt!

vid tangentbordet 

Kim C Lundin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden