Blogg
23 augusti 2014 20:19

VM i förvirring har börjat

Äääääääntligen på plats i Caen och min arbetsplats de närmaste 17 dagarna. Och det är bara att inse att det här inte blir ett lättarbetat VM. Det var det väl i och för sig ingen som trodde.

Vi har inte varit i VM-staden många timmar och förvirringen är total. Inte bara hos oss – gudbevars – utan även bland de flockar med människor som irrar runt i Caen och försöker hitta till huvudarenan, hos funktionärerna, på hotellet, bland parkeringsvakterna och så vidare och så vidare. 

Det verkar finnas ett standardsvar på varenda fråga: I don´t know. Och då har man tur – för då har man råkat på någon som kan engelska. Det är förvånansvärt få i organisationen av detta VM med deltagare från nästan 90 länder som pratar engelska. Och skulle det mot förmodan vara någon som har ett svar på en fråga – på engelska – så får man ett helt annat svar på samma fråga av en annan person. 

Vi har fått information om att det skulle gå shuttle från mediahotellet till arenan. Men det var det ingen på det aktuella hotellet som visste något om – bara att ta bilen alltså. När vi skulle försöka hitta pressparkeringen utvecklades letandet till rena farsen där vi blev skickade fram och tillbaka mellan olika parkeringsvakter som alla tvärvägrade att låta oss komma inom rimligt gångavstånd från arenan. 

Jag har redan glömt hur många vi frågade om vägen hit – till presscentret – innan vi äntligen kom dit. Först blev vi visade ner i källaren under arean där det satt några ensamma stackare som förmodligen skötte om själva anläggningens nätverk. Sedan blev vi ledda till ett annat rum där jag genast blev utsatt för en mindre attack eftersom jag gick runt med kamera runt halsen utan att samtidigt ha fotoväst på mig. 

Nåväl – så här ser presscentret ut. Som ett alldeles vanligt pressrum. Förutom den lilla detaljen att det inte finns något kaffe. Eller det var inte riktigt sant. Den som är kompis med dem som jobbar vid helpdesken kan snacka till sig en slurk med lite tur. Det finns inte heller något att dricka eller att äta. Inte någonting överhuvudtaget. Någon sa att det finns en mediarestaurang på arenan vilket snabbt dementerades. En annan sa att vi är hänvisade till de restauranger som finns ute på stan. En tredje har sagt att det kommer att finnas  mat från och med i morgon. Vilket också snabbt dementerades. 

Kort sagt – det är inte någon som vet något om någonting. Alla farhågor inför mästerskapet har infriats så här långt. Men jag vet i allafall att jag ska se till att köpa med mig matsäck varje dag och ta till alla knep jag har för att hålla humöret uppe. Det här kommer att bli ett spännande VM på många sätt. Let the Games begin! 

/Annelie 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden