Blogg
6 september 2014 11:30

Utsläppt på grönbete

En del av er vet kanske att jag skriver en del om avel, fuskar i ämnet säger en del, jag försöker, hävdar jag. Det är ett ämne utan facit men med mängder av åsikter. På VM kryllar det av vidareförädlade avelsobjekt i toppen av pyramiden, igår fick jag se kanske en och annan som når dit om sisådär 6‐10 år.

För att vara på VM får jag som avelsnörd försaka en hel del fölvisningar och fölchampionat hemma. De flesta tycker nog det var ett lätt val, VM såklart, men jag tittar rätt längtansfullt på alla bilder som läggs ut.

Så under världscupfinalen i Lyon i slutet på april fick jag klart för mig att SF varit framsynta nog att lägga ett knippe avelsaktiviteter på VMs vilodag. Planeringen började där och då, det låg ca 8 mil från Caen och teamet här hade redan en bil bokad för att kunna få fina bilder från distansen, komma i tid till fälttävlans terrängprov cirka 10 mil sydöst om Caen och transfern till Paris som organisationen här tog ett ockerpris för. Då hade vi givetvis inte räknat med att shuttlarna skulle gå lite hipp som happ, det visade sig senare.

Planen var lagd, manegen krattad och igår blev det utflykt med kameran laddad och sinnet fullt av förväntan. Resultatet kan du se i den här låsta nyheten och läsa mer om i kommande nummer av Ridsport.

Det är nyttigt att komma till andra avelsförbund och se hur de gör. SF är riktigt bra på reklam, arrangemang och organisation tycks det. Fina hästar var det, väl i hull, fina modeller som hoppade små hus redan.

Att få se vackra föl i solsken med sina välgödda mammor, Normandies gräs är ymnigt, är en lisa för själen.

Jag stötte dessutom på ett par svenskar, inte minst uppfödarna Anders och Christina Kjellson från småländska Hästak. Anders har alltid det breda smilet på, härligt att råkas.

Idag är det hoppningens stora prov, låt oss hålla alla tummar och tår i kors för att vi har svenska intressen att heja på även imorgon söndag.

Vid tangentbordet
Kim C Lundin

PS. Om det fattas a:n i mina texter så ha tålamod. Jag tror att mitt PC-tangentbords A håller på att ge upp, eller också har jag gjort slut på datorns ändliga förråd av A och a:n genom att gapa över allt. DS 


Det är ju så populärt med dagens outfit men mina kläder är helt ointressanta. Däremot ingår i outfiten min utrustningsväska, invägd på 15 kg hos Air France – aja baja, ett stycke handväska med iPad, block, pennor, sladdar och allt möjligt samt min inte så portabla lösa bildskärm. Det går finfint att jobba, det är definitivt inte synd ommig, men jag är inte så mobil som jag brukar vara.  Allt går, över alla hinder, speciellt idag. Game On!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden